Samlades för att be när de insåg allvaret

1 av 5 | Foto: TT
9-årige Kaiser Carlile avled efter att ha träffats av ett baseballträ i huvudet
SPORTBLADET

I söndags gick Kaiser Carlile, 9, bort efter att ha träffats i huvudet av ett basebollträ.

En tragedi som tagit hårt på familjen – och laget som Kaiser ställde upp för.

– Det är fantastiskt hur mycket en liten person kan förgylla ens liv under en så pass kort tid, säger lagets pitcher genom tårarna.

Det var i lördagens basebollmatch mellan Liberal Bee Jays och San Diego Waves i Kansas, USA som den 9-årige pojken Kaiser Carlile, på plats för att hjälpa hemmalaget med utrustning, blev träffad i huvudet av ett basebollträ.

En spelare i Liberal Bee Jays skulle öva på sin swing under uppvärmning och träffade då av misstag pojken, som trots att han bar hjälm skadades allvarligt.

Samlades i ring

Han fördes i ambulans till sjukhus omgående men under söndagen avled han i sviterna av skadan.

Nya bilder från tragedin visar hur Liberal Bee Jays-spelaren Gavin Wehby kramar om pojken efter olyckan och hur medspelarna oroligt följer händelseutvecklingen.

Efter att Kaiser förts till sjukhus i ambulans samlades Liberal Bee Jays-spelarna för att be i ring när de insett hur allvarlig skadan var.

– Det är fantastiskt hur mycket en liten person kan förgylla ens liv under en så pass kort tid, säger lagets pitcher Kanon Smith under en tårfylld presskonferens enligt Daily Mail.

”Jag har förlorat min son”

Pojkens far, Chad Carlile närvarade vid presskonferensen.

– Personligen lider jag med laget. Jag har min förlust, jag har förlorat min son. Men det är precis lika plågsamt för dem. Kaiser var en kille som fick alla att le. Jag försökte uppfostra honom till en sådan person, säger pappan.

Vid ett möte mellan laget och pojkens familj efter det tragiska dödsfallet vädjade familjen till laget om att fortsätta spela serien.

En donationssida har öppnats upp för att hjälpa familjen att ”täcka vårdkostnaderna” och ”hjälpa familjen med andra behov”.