Hyllningen: ”Han är en man av världen”

John Guidetti får lovord av sin tränare

1 av 4
SPORTBLADET

Först blev han hyllad av motståndartränaren.

Nu hyllas John Guidetti av sin egen tränare – som har höga förväntningar inför säsongen.

– Han har en personlighet som kommer att gynna honom väldigt mycket här, säger Celta-tränaren Eduardo Berizzo.

John Guidetti har inlett sitt nya liv i Vigo med två mål på två spelade matcher. I den senaste av de två matcher, mot Coruxo, fick han starta för första gången – och slog in straffen han ordnat själv.

Då hyllades han av motståndar-tränaren Rafa Saez som slog fast att svensken kommer att bli ”en mardröm för motståndarförsvararen i La Liga”.

”Växer för varje dag”

Nu hyllas svensken av sin egen tränare, Eduardo Berizzo.

– Han växer för varje dag som går. Han har anpassat sig bra med sin personlighet, en personlighet som kommer att gynna honom väldigt mycket här. Han är en man av världen, med fötterna på jorden, han är väldigt öppen, säger Berizzo till lokaltidningen Vigo É.

”Kommer behöva honom”

Celta Vigo slutade åtta i La Liga förra säsongen och med hemvändaren Iago Aspas tillsammans med John Guidetti siktar man ännu högre i år.

– Vi måste fortsätta att höja vår nivå i ligaspelet och vi kommer att behöva honom för det. Han kommer att bidra med väldigt viktigt konkurrens för Iago. Förhoppningsvis kan vi hitta ett sätt att få ut det bästa av dem två. Till och med spelandes tillsammans ibland.