Hon bryter tystnaden efter ”sexattacken”

Till attack: ”Han kan ta det privat”

Foto: Foto: AP
Donna Vekic är flickvän till Stanislas Wawrinka.
SPORTBLADET

Nick Kyrgios hävdade mitt under brinnande match att Stanislav Wawrinkas flickvän Donna Vekic varit otrogen.

Nu går Vekic till attack mot Kyrgios.

 – Han beter sig alltid bedrövligt. Mot andra spelare, bollpojkar och mot domare, säger hon.

Foto: Foto: AP
Australiern Nick Kyrgios kommentar har nu fått spridning.

Nick Kyrgios, 20, skapade skandalrubriker förra veckan, då han mötte Stan Wawrinka i Montreal. Under matchen utbrast han plötsligt: ”Kokkinakis har haft sex med din flickvän. Ledsen att behöva säga det, kompis.”

Han syftade på kroatiskan Donna Vekic, som tidigare har spelat mixeddubbel med Kyrgios landsman och gode vän Thanasi Kokkinakis.

Wawrinka själv uppfattade inte kommentaren, det gjorde tv-kamerorna. När han tog del av inspelningarna efter matchen blev han rasande..

”Det han sa till mig skulle jag inte ens säga till min värsta fiende. Att sjunka så lågt är inte bara oacceptabelt. Det är ofattbart”, skrev Stan Wawrinka på Twitter.

”Beter sig bedrövligt”

Nu bryter Donna Vekic tystnaden – och riktar ett par hårda kängor mot Kyrgios.

– Det finns saker som man, oavsett ur hur stressad man är på banan, inte säger. Oavsett hur han försöker bortförklara sig anser jag att han har stora problem. Varje match är det något problem. I varje match beter han sig bedrövligt, säger Vekic i en intervju med kanadensiska The Province och fortsätter:

– Utöver det beter han sig inte bara illa mot själv, utan även mot folk omkring sig. Mot andra spelare, bollpojkar, domare. Jag hoppas innerligt att ATP vidtar kraftigast möjliga åtgärder denna gång.

”Han har bett om ursäkt till mig”

Enligt Vekic har hon kontaktats av Kyrgios som i sin tur bett henne om ursäkt. Den australiske tennisstjärnan hade redan publicerat en offentlig ursäkt efter att han bötfällts motsvarande drygt 60 000 kronor.

– Det är inte lätt för mig men jag försöker att fokusera på tennisen och min nästa match. Jag har inte pratat med Kyrgios. Men det är verkligen en tråkig sak som ska behöva hända vår sport. Jag hoppas att det inte händer igen, för det gör inte vår sport någon nytta, säger Vekic och fortsätter:

– Han har bett om ursäkt till mig. Jag var tydligt med att han inte kan bete sig sådär. Om han har ett problem kan han ta det privat.