Är han VM:s mest otursförföljde?

Foto: AP
SPORTBLADET

Millimeterövertramp i längdhoppet och ut på sämre andrahopp i trestegskvalet.

Amerikanen Marquis Dendy har haft ett blytungt VM.

– Jag lovar att det här aldrig ska hända igen, skriver han på Twitter.

Amerikanen Marquis Dendy kom till VM som ett av de riktigt stora amerikanska hoppen – i dubbel bemärkelse. Två år i rad har han vunnit de amerikanska universitetsmästerskapen i både längd och tresteg och inför VM seglade han upp som en guldkandidat i den förstnämnda grenen när han vann Londons Diamond League med ett hopp på 8,39 och dessutom hade ett medvindshopp på 8,69 på de amerikanska uttagningarna.

”Åkte på sämre andrahopp”

Men någon längdfinal blev det aldrig. Han landade i trakten av 8,50 i kvalet, men det dömdes övertramp med någon millimeters marginal. Hans godkända 7,78 räckte inte.

I dag var det dock chans till revansch i tresteget.

Men oturen fortsatte grina Dendy i ansiktet. Han hade problem med hoppningen och kom aldrig längre än 16,73.

En längd som räckte till final – men inte för Dendy utan för Leevan Sands som hade ett bättre andrahopp än amerikanen.

På Twitter är Dendy självkritisk.

Amerikansk otur i överflöd

– Jag Marquis Dendy lovar att det här aldrig ska hända igen... och att jag aldrig mer ska svika mina vänner, min familj och mitt land igen, skriver han ackompanjerat av en bild på de två kvalresultaten.

Marquis Dendys otur är bara en i raden av motgångar för USA som även fick medaljkandidaten Ronnie Ash diskad för en tjuvstart tidigare i dag och igår råkade 1500-löperskan Jennie Simpson illa ut när Abeba Aregawi råkade trampa av henne skon under finalloppet. Jeff Henderson lämnade dessutom arenan i tårar igår efter att även han misslyckats ordentligt i längdfinalen trots synbar guldkapacitet.