Åtvidaberg åkte ut mot division 1-lag

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Forward från Örebro slog ut allsvenskarna ur Svenska cupen. Division 1-laget vann med 2-1.

– Killarna gjorde en fantastisk insats rakt igenom. Jag är otrolig imponerad. Alla var bra, säger Forwards tränare Magnus Kihlberg.

Det är inte roligt att vara spelare eller ledare i, eller supporter till, Åtvidaberg för tillfället. Efter 21 spelade matcher i allsvenskan har laget bara tagit en seger och har fem poäng upp till Halmstad på kvalplats.

Inte gick det bättre i Svenska cupen. Forward från Örebro har visserligen fostrat spelare som Magnus Erlingmark, Jimmy Durmaz, Jiloan Hamad, Hasse Borg och Abgar Barsom – men ligger först på åttonde plats i division 1 norra. Trots det vann laget hemma på Trängens IP med 2–1 och svarade för en rejäl cupknall i den andra omgången på onsdagskvällen.

– Jag är otrolig imponerad av hur de genomförde matchen. Ofta säger ju tränare att hela laget varit bra när man vunnit och det blir lätt en klyscha, men jag måste också använda en sådan här kväll. Samtliga spelare gjorde verkligen en riktigt, riktigt bra insats, säger Forward-tränaren Magnus Kihlberg till klubbens hemsida.

Näfver – hjälte

Detta trots att Åtvidaberg i sin startelva endast bytt ut tre spelare jämfört med det lag som föll med 0–1 mot IFK Göteborg i söndags.

Kristoffer Näfver – tidigare allsvensk i både Örebro och Djurgården – gjorde ett av målen för Forward. Erik Björndahl det andra. Ajsel Kujovic svarade för Åtvidabergs fullträff.

Forward är därmed klart för vårens cupgruppspel.

FAKTA

Forward–Åtvidaberg 2–1 (2–1)

Andra omgången

Forward: Erik Björndahl, Kristoffer Näver.

Åtvidaberg: Ajsel Kujovic.

Publik: 325.