”Malmö FF hade otur i lottningen”

SPORTBLADET

MONTE CARLO. Två europeiska giganter, ett tungt bortamöte i öst – och MFF.

Det är inte i första hand den svenska klubben som ger Real Madrid-legendarernas mardrömmar i Monte Carlo.

– Malmö FF hade otur i lottningen, säger förre sportchefen och storspelaren Jorge Valdano till Sportbladet.

Foto: TT

Real Madrid hade flera representanter på plats i Monte Carlo när Champions League-gruppspelet skulle lottas.

Emilio Butragueño, som spelade i den spanska klubben i tolv år och har 240 fotbollsmål på sitt samvete, försöker vara diplomatisk när Sportbladet träffar honom efter lottningen.

– Alla grupper är alltid svåra. Vi såg ju nu på slutet att Malmö lyckades slå ut Celtic, även om Celtic var favoriter före mötet. Malmö har visat sitt kunnande och de vet vad det är att spela i Europa, säger Butragueño, som numer jobbar med interna relationer för den spanska huvudstadsklubben.

Ni möter också PSG med Zlatan Ibrahimovic, vad säger du om det?

– Zlatan är en av de bästa spelarna i världen. Han kan vinna matcher helt på egen hand. Det finns inte många som honom.

”Massor av talang”

Han har ofta fått kritik genom åren för att inte lyckas just i Champions League?

– För mig är det en spelare med massor av talang som alltid är farlig och svår att möta, säger Butragueño till Sportbladet.

Jorge Valdano gjorde 40 mål för Real Madrid på 1980-talet och var klubbens sportchef fram till 2011, då det skar sig med dåvarande tränaren José Mourinho, och Valdano lämnade posten. På torsdagen var han på plats i Monte Carlo och gör en lite mindre diplomatisk analys av MFF:s öde.

”De hade otur”

– MFF hade otur i lottningen. De fick två av den europeiska fotbollens starkaste lag i Real Madrid och PSG, vars ambition är att nå final båda två. Sen finns ett tredje hot i Sjachtar, de blir också problem för Malmö, men också får de två andra.

Vilka dueller ser du mest fram emot?

– Di Maria möter Real Madrid igen. Och det finns massor med bra dueller i de här matcherna. Det är två lag som har riktigt höga ambitioner, säger Jorge Valdano till Sportbladet.