Hammarby mållöst – men ville ha rött kort

"Skulle blivit en annan match om Elm visats ut"

SPORTBLADET

Här vill Hammarby ha rött kort på Viktor Elm.

Fredrik Torsteinbö tycker att det är horribelt att mittfältaren fick vara kvar på planen efter att ha tryckt handen mot hans hals.

– Domarna tycker att de gjorde rätt som gav gult kort, men då är något fel med reglerna, säger han.

30 869 personer såg Hammarbys hundraårsjubileum mot Kalmar på Tele 2 Arena. Tyvärr var inte spelet lika enastående som publiksiffran.

I en hackig och trög förstahalvlek var Kalmar det bättre laget, ändå kunde de ha hamnat i numerärt underläge. När bortalaget fick frispark ett par meter från straffområdet utbröt oreda. Viktor Elm ville utnyttja kaoset till att spela igång bollen fort, men Fredrik Torsteinbö ställde sig i vägen. För att få bort motståndaren puttade Elm till med handen – och Torsteinbö stöp i backen.

Hade han blivit slagen i ansiktet? På halsen?

Glenn Nyberg resonerade med sina assisterande domare och gav Elm gult kort.

"Solklart rött kort"

Efter en mållös andrahalvlek, där Torsteinbö varit närmast att göra segermålet, säger norrmannen att Viktor Elm kom för billigt undan.

– Jag ställer mig framför bollen. Om han är smart spelar han bara bollen på mig så får jag varning. Men jag tycker att det är solklart rött kort. Han går med handen i ansiktet. Domaren säger i halvtid att de har sett situationen och tycker att de gjorde rätt som gav gult kort, men då är något fel med reglerna om det ska vara så.

– Erik (Israelsson) får gult kort i förra matchen mot Djurgården för att han firar med publiken medan han får en hand i ansiktet.

Gjorde det ont?

– Ja, men han har handledsskyddet, det är mest det som gör ont.

Hade Elm fått rött kort skulle det ha blivit en helt annan match, tycker Torsteinbö.

– Klart, får man spela med en man mer i 70 minuter mer så har man hela matchen. De kommer att bli trötta då. Men man kan inte skylla på domaren, vi har tillräckligt med lägen för att vinna matchen.

Hur känns det att inte göra mål på ert hundraårsjubileum?

– Publiken är fantastisk. Det är de varje match, vi har tjugofem-plus, spelarna tycker att det är jättetråkigt att vi inte kan vinna en sådan match. Men vi var trötta nu efter tre matcher på en vecka.

Elm: han borde ha varnats!

Viktor Elm kallar det för en sparka och spring-match, där publikdånet var så högt att det inte gick att höra varandra på planen. Han är nöjd med första halvlek, mindre nöjd med andra och tycker verkligen inte att han borde ha visats ut.

– Det är inte rött kort. Det tycker jag inte. Han står i vägen, jag ska putta undan honom, men så har jag ett handskydd som glider upp lite på halsen. Det var inte alls min mening, säger Elm och lägger till att Torsteinbö borde ha varnats i situationen.

– Han ska vara nöjd över att han inte får gult kort när jag ska lägga frisparken snabbt. Jag blev givetvis irriterad över att jag inte får slå frisparken. Alla stod och väntade på domaren, det hade kunnat bli farligt.

ARTIKELN HANDLAR OM