Sången som betydde mer än alla matcher

Storbritannien stod still när änkan tog ton

SPORTBLADET

Inte ett öga torrt har sällan varit mer sant.

Efter att hennes man gick bort på rugbyplanen under en ligamatch den 3 maj klev Lizzie Jones upp inför 70 000 åskådare på Wembley och sjöng ”Abide With Me” till sin mans ära.

– Jag vill inte vara en ledsen mamma som bara sitter och gråter hela tiden.

Danny Jones, landslagsspelare för Wales i rugby, avled efter en hjärtattack fyra minuter in i Keighley Cougars ligamatch mot London Skolars i London den 3 maj. Två sjukvårdsteam och en ambulanshelikopter skickades till arenan samtidigt som med- och motspelare tvingades se på när sjukvårdarna gjorde sitt bästa för att rädda 29-åringens liv.

Miljontals tv-tittare

Händelsen chockade Storbritannien och lade en skugga även över lördagens Challenge Cup-final på Wembley. Men i mörkret bjöd Jones änka Lizzie Jones de 70 000 åskådarna på ett ljus av hopp.

Inför storpubliken på arenan och miljontals tv-tittare framförde den professionella sångerskan ”Abide With Me” som hyllning till sin man.

”Mitt sätt att säga tack”

Inför finalen tackade också Lizzie Jones de rugby-fans som hjälpt till att samla in motsvarande 3,25 miljoner kronor till parets fem månader gamla tvillingbarn som fanns på plats på Wembley för att se sin mamma sjunga.

– Det här är mitt sätt att säga tack till rugbyfamiljen och försöka få dem att förstå hur fantastiskt överraskad jag är över deras överväldigande stöd. Jag har känt deras närvaro i varje steg och det har varit en stor tröst, säger Lizzie Jones enligt The Mirror.

I en intervju med Sunday People tre månader efter dödsfallet förklarade Lizzie Jones också hur hon försöker vara stark för barnens skull.

– Det ska bara finnas tårar av glädje. Jag vill inte vara en ledsen mamma som bara sitter och gråter hela tiden. Jag vill inte att de ska lida och känna av den smärta jag känner. De ska inte behöva det. Jag berättar för dem hur han slog i luften av glädje när han fick reda på att vi väntade tvillingar och hur han grät när de föddes. Han var en älskande pappa och en fantastisk man.