Till final – trots "lite av en baksmälla"

1 av 2 | Foto: TT
SPORTBLADET

NETANYA, Israel. Onsdagens "hatdistans" tog på krafterna.

Simon Sjödin tog sig ändå till final på dagens 200 meter medley, men det var kämpigt.

– Det var lite av en baksmälla från i går, säger han.

Simon Sjödin plågar sig själv när han simmar 400 meter medley. På de största mästerskapen avstår han sträckan för att inte tära för hårt på kroppen.

På kortbane-EM ställde 29-åringen ändå upp på den krävande distansen och putsade det personliga rekordet med uppåt två sekunder när han blev femma.

I morse fick han betala för krafturladdningen. Kroppen var tung inför frukost och Sjödin gjorde allt han kunde för att piggna till inför försöken på 200 meter medley, där han är regerande silvermedaljör i kortbana.

Väl nere i vattnet märktes inte mycket seghet. Simon Sjödin hade som vanligt lite problem med bröstsimmet men kompenserade det med starka sträckor på de andra simsätten.

"Tillbaka till vanliga Simon"

Tiden 1.54.92 var femte bäst och tar honom till kvällens final, som börjar 17.05 svensk tid.

– Det var lite av en baksmälla från i går. Jag kände mig ganska seg när jag vaknade i morse. Jag försökte komma igång, för jag visste vad som krävdes. Jag var tvungen att vara på min topp för att gå vidare, säger han.

– Jag har haft en tendens förut att fallera dagen efter en maxprestation. Det var skönt att gå tillbaka till vanliga Simon direkt.

Blir det medalj i eftermiddag?

– Jag har en silvermedalj från Herning för två år sedan, men det är tajt. Jag går för medalj givetvis.

Övriga svenskar stod för blandade insatser under försöken. I damernas lagkapp över 4x50 meter frisim hade Sverige femte bästa tid och simmar final i kväll. Sophie Hansson och Erik Persson tog sig till semifinal på 100 meter bröstsim medan Christoffer Carlsen blev utslagen på 50 meter fritt.

Noterbart är också att Sarah Sjöström simmar final på 100 meter fritt klockan 16.38 i dag.