”Såg ut som vi spelade med en handgranat”

Tränarens sågning efter ännu en förlust för Örebro

Örebro åkte på en tung förlust borta mot Brynäs.
SPORTBLADET

GÄVLE. Ny förlust för Örebro.

Och efteråt sågades laget av den assisterande tränaren Lars Ivarsson.

– Det såg ut som vi spelade med en handgranat därute, säger Ivarsson.

Örebro har bara tagit en trepoängare på de sju senaste matcherna och rasat rejält i tabellen. Mot Brynäs blev det ännu en förlust, Gävlelaget vann med 3–2.

– Bara en trepoängare är naturligtvis inte okej, och det är uddamålsförlusterna som är så jäkla jobbiga att få, säger Lars Ivarsson.

Resultatmässigt var Örebro med i matchen ända fram till slutsignalen. Men spelmässigt var Lars Ivarsson inte alls nöjd med vad hans lag presterade.

Stjärnvärvningen petad igen

– Vi gör en riktigt dålig match och spelar väldigt ängsligt. Grattis till Brynäs som vinner rättvist. Vi spelar inte alls ut som vi kan, vi får analysera det här och se vad vi kommer fram till. Det såg ut som vi spelade med en handgranat därute, säger Ivarsson.

Återigen valde Örebroledningen att ställa stjärnförvärvet Jakub Petruzalek helt utanför laget. Den meriterade tjecken har varit petad i elva av de senaste sjutton matcherna och enligt Lars var det inget svårt val att lämna Petruzalek kvar i Örebro:

– Vi tycker inte att han är tillräckligt bra, han är för dåligt tränad just nu. Vi försöker få igång honom på träningarna och får jobba därifrån.

Hur långt har han kvar till speldugligt skick?

– Svårt att säga. Vi hoppas han ska bli fräsch så fort som möjligt så vi får någon nytta av honom. Men just nu är det för dålig sprutt på honom. Nu fick vi en del skador i den här matchen så vi får se.

Två nya skador

Under matchen försvann både Ville Viitaluoma och kaptenen Henrik Löwdahl. Viitaaluamo fick en klubba i ögontrakten medan Löwdahl har problem med en underkroppsskada:

– Omöjligt att spela vidare. Jag har haft lite känningar tidigare men nu blev de dör dåligt, säger Löwdahl.

Hur ser du på spel nästa vecka?

– Det känns väl kanske tveksamt just nu