”Fejkade Hazard en allvarlig skada?”

Misstanken – inför sommarens EM-spel mot Sverige

1 av 2 | Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
SPORTBLADET

Eden Hazard utgick skadad mot Leicester.

I dag spekulerar belgiska tidningen Nieuwsblad i huruvida han fejkade en allvarlig skada för att bojkotta José Mourinho.

Belgaren väntas kunna spela igen i helgen.

Nieuwsblad i dag.

Det var i 2-1-förlusten mot Leicester som Eden Hazard i den 31:a minuten, vid ställningen 0-0, byttes ut. Belgaren blev offer för en tackling signerad Jamie Vardy och ville bli utbytt. Chelsea-tränaren José Mourinho försökte få Hazard att fortsätta spela matchen men belgaren ville inte, utan signalerade att han hade för ont i höften.

– Jag vet inte vad som är fel. Han fattade själv beslutet. Det måste vara en allvarlig skada eftersom han bara lämnade planen och beslutade sig för att inte återvända till spel, sa Mourinho efter matchen.

”Är ingen bråkstake”

Enligt belgiska Nieuwsblad röntgades Hazard under tisdagen, och skadan visade sig inte vara allvarlig. Han kan vara tillbaka i spel redan till helgen mot Sunderland.

Och i dag frågar sig tidningen om Hazard fejkade en allvarlig skada för att bojkotta Mourinho.

”Hazard är ingen bråkstake och har alltid varit lojal mot sina tränare. Men han har inte glömt att han redan hängts ut av Mourinho två gånger denna säsong. Det är inte överraskande att belgarens tålamod med sin tränare börjar tryta”, skriver Nieuwsblad.

”Kanske tacksamma i juni”

Enligt tidningen är det dags för Hazard att börja tänka på sig själv, speciellt med tanke på sommarens EM i Frankrike, där han ska försöka sänka bland andra Sverige.

”En spelare måste lyda sin tränare och klubb, men sen i måndags är det uppenbart att alla i Chelsea kör sitt eget race. Hazard tänker på sig själv. Kanske kan vi vara tacksamma mot Mourinho i juni”, skriver Nieuwsblad om sommarens EM.