Zlatans rappa svar – på frågan om OS

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic fortsätter vara hemlighetsfull om ett eventuellt OS-deltagande.

I Viasats årskrönika, som sänds på TV3 klockan 18.00 i kväll, får han frågan om det inte vore kul att vara med.

– Kul för Sverige, svarar Zlatan snabbt och skickar ut ytterligare dimridåer.

Viasat summerar i kväll idrottsåret ur sin horisont med en krönika. Flera stora idrottstjärnor är intervjuade och även om året summeras blickas det givetvis också framåt mot årets höjdpunkt – OS i Rio.

Zlatan Ibrahimovic har inte aviserat något gällande spel i mästerskapet och han fortsätter att vara defensiv när det gäller spel i turneringen.

”Mycket möjligt”

– Nej, det är inget jag har tänkt på. Nu har jag ett EM att gå igenom.

En liten dörr öppnas dock när frågan kommer om han inte är sugen på att spela med ett ungt och hungrigt lag som U21.

– Mycket möjligt, det är inget jag har bestämt i dag. Jag kanske inte ens blir uttagen, det är långt fram och inget jag tänker på nu.

Viasat: Vore det inte kul?

– Kul för Sverige, ler Zlatan.

”Gåshud på armarna”

Intervjuerna i programmet, med Zlatan, Lewis Hamilton, Henrik Lundqvist och Sarah Sjöström är gjorde av Frida Nordstrand. Hon har tyckt om arbetet med årskrönikan.

– Jag har haft den enorma förmånen att få vara med när flera av de största ögonblicken i sportvärlden har skapats. Jag har stått på stora som små arenor med gåshud på armarna och i år fick jag möjlighet att dela med mig av dessa stunder med tittarna. Under hela året har jag samlat upplevelser, framgångar och misslyckanden och jag har träffat några av våra största idrottsstjärnor för att få hjälp att återberätta de unika ögonblicken, säger hon.