SPÅKULAN 2016

1 av 10
Peter Wennmans drömlöpsedel 2016
SPORTBLADET

Hur går det för Sverige i fotbolls-EM (och vem vinner)?

Robert Laul: Det går inte att säga något om Sveriges insats innan vi vet om Zlatan är skadefri. Men OM han är det – och OM Erik Hamrén kan sätta det kollektiva försvarsspelet som i playoffet mot Danmark – då tror jag på kvartsfinal. Vad gäller turneringen i övrigt är allt krattat för värdnationen Frankrike. Det är den bästa storyn i mörka terrortider.

Nytt guldjubel? Senast Frankrike spelade VM på hemmaplan var 1998. Vinner de i år är det "den bästa storyn i mörka terrortider" enligt Robert Laul.

Simon Bank: Ut i åttondelsfinal. Frankrike vinner. Sverige hankar sig vidare som trea, men har en helvetesresa vidare genom det där lottningsträdet. Frankrike lär väl antingen strejka efter att sexvideor läckt ut från spelarbussen och någon ledare sagt rasistiska saker – eller dansa hela vägen upp längs Champs Élysées. Un, deux, trois, Benzema?

Malin Wahlberg: Sverige vinner öppningsmatchen mot Irland och slutar trea i gruppen efter förluster mot Italien och Belgien. Lyckas ändå ta sig vidare till åttondelsfinal, men där tar det stopp mot Spanien. Tyskland vinner EM efter att ha besegrat Spanien i finalen.

Petra Thorén: Åttondelsfinal. Sverige slår Irland och blir trea i gruppen. Sen väntar sannolikt Frankrike eller Spanien. Där blir det stopp. Spanien vinner. Tyskland, Frankrike och Belgien kan slå ut varandra på väg mot final.

Erik Niva: Sverige besegrar Irland, och hackar sig vidare till åttondelsfinal som en av de bästa grupptreorna. Där blir det klar förlust mot värdnationen Frankrike. Och bucklan? Den lyfter Tyskland.

Jennifer Wegerup: Vi går vidare från gruppen tillsammans med Italien. Zlatan är i sitt livs form, vi har alla marginaler på vår sida och vi tar silver.

Stopp mot Frankrike Trea i gruppen, sedan respass direkt. Men Erik Hamrén menar ändå "att vi trots allt har något på gång".

Johanna Frändén: Sverige tar sig vidare som grupptrea efter att ha slagit Irland i förstamatchen och inte så mycket mer. Sen kommer Frankrike i vägen i åttondelsfinalen och slår Sverige rödvitblåa ut ur turneringen. Erik Hamrén konstaterar att vi trots allt har något på gång. Tyskland vinner EM med förbundna ögon.

Mats Wennerholm: Det blir stopp i gruppspelet. Nu kan man gå vidare även om man kommer näst sist i gruppen och Zlatan kan gå på vattten,  men Italien och Belgien är för starka och Irland på gång. Nej, Sverige är inte tillräckligt bra. Vilka vinner? Tyskland. Känns som jag alltid har 50 procent chans om jag tippar tyskarna.

Per Bjurman: Jag är optimist, Sverige skräller och tar sig vidare från gruppen. Sedan kan inte vad som helst hända, vi ska ju inte vara löjliga, men en slutspelsmatch tar de.

Peter Wennman: Sverige kommer på nåt sätt att krångla sig fram till en tredjeplats i gruppen och gå vidare. Min vinnare är en högoddsare: Österrike! Med Danmark och Grekland i åtanke...

Hur många medaljer tar Sverige i OS (och vilka tar medaljerna)?

Robert Laul: Tio. Sarah Sjöström vinner det efterlängtade OS-guldet och Sverige tar brons på lagkappen i medley. Angelica Bengtsson slår till med brons i stavhopp Sofia Mattsson tar silver bakom suveräna Saori Yoshida i brottningen. Lägg därtill medaljer för Josefin Olsson (segling), Elin Johansson (taekwondo) och Emma Johansson (cykel), Henrik Stensson (golf) och Peter Menning (kanot) plus en oväntad guldknall (Rolf-Göran Bengtsson hittar en superhäst) och Sverige tar tvåsiffrigt i medaljer.

OS-medalj Är det dags för Rolf-Göran Bengtsson att bli Rio-Roffe med hela svenska folket?

Simon Bank: Fem medaljer. Sarah Sjöström får sitt guld på 100 fjäril, slåss om guld på 100 fritt och tar brons på drottningdistansen 200 fritt. Rio-Roffe Bengtsson rider hem en medalj, och sen ska vi väl håva in något tröstbrons i brottning eller kampsport?

Malin Wahlberg: Det blir tjejerna som fixar den svenska festen i Rio. Totalt blir det åtta medaljer och det är Sarah Sjöström (simning), Emma Johansson (cykling), Elin Johansson (taekwondo), Sofia Mattsson (brottning) och Henrik Stensson (golf) som tar dem.Seglarna seglar även hem en medalj till Sverige, men Sjöström blir den stora drottningen med ett guld och två silver.

Petra Thorén: Sju. Sarah Sjöström blir Sveriges stora OS-stjärna och tar två själv. Vidare tror jag på medalj för Petter Menning, kanot, Max Salminen, segling, Sofia Mattsson, brottning, Elin Johansson, taekwondo, Henrik Stenson, golf.

Erik Niva: Pust... Sju medaljer då. Simmar­Sara tar väl ett par själv, och sedan får vi ytterligare ett fång i sporter som innehåller hästar, båtar och tillhyggen.

Medalj-chans Om damerna kvalar in till OS har de bra medaljchans.

Jennifer Wegerup: SJU medaljer. Det är optimistiskt och bygger på att alla lever upp till förväntningarna. Tror också att fotbollsdamerna kan ha medaljchans, om de tar sig till OS. Med herrarna känns det mer ovisst: vilken form är alla i efter EM, vilka stjärnor får vara lediga för sina klubbar? Medaljer:Sofia Mattsson, brottning, Emma Johansson, cykel, Henrik Stenson, golf, Petter Menning, kanot, Hanna Klinga/Lisa Ericson, segling, Sarah Sjöström, simning, Elin Johansson, taekwondo.

Johanna Frändén: Fyra varav ett guld av Sarah Sjöström, ett par friidrottsmedaljer samt klirr i segling.

Mats Wennerholm: Tre. Och Sarah Sjöström tar alla. Det blir guld på 100 fjäril och sedan två grenar till. Det här är ju en OS-sport med massor av grenar och guldchanser. För många om ni frågar mig. Men Sarah är värd alla hon tar. Någon outsider? Henrik Stenson i golf i så fall, men små marginaler där.

Per Bjurman: Sarah Sjöström tar guld på 100 fjäril och brons på 100 fritt, Elin Johansson guld i taekwondo,  Abeba Aregawi brons på 1500 meter, handbollsdamerna brons, fotbollsherrarna brons och Henrik Stenson brons. Så sju medaljer, varav två guld.

Peter Wennman: Konsulterade en expert på området som varnade för Angelica Bengtsson i stavhopp, seglarna (Max Salminen, inte minst), brotterskan Sofia Matsson samt kanotister, skyttar och kampsportare (judo och taekwando). Jag la till de vanliga medaljhoppen, Sarah Sjöström (kan ta två guld) och Henrik Stenson, och plötsligt var vi uppe i...nio medaljer. Det är i alla fall roligare att vara optimistisk.

Hur går det för Tre Kronor i World Cup (och vem vinner)?

Robert Laul: En idrott som behöver konstruera turneringar med U23-lag och europeiska all star-team har helt klart problem. Bara en sådan sak som att det fortfarande pågår rallarslagsmål på isen och att något så nobelt som taktik tycks överflödigt. Låt säga att ”Team Europe” vinner, det vore nådastöten för ishockeyn så som vi känner den – och kanske början på en bättre ordning? Vi kan ju alltid hoppas.

Mästare? Mycket talar för att Sidney Crosbys, Taylor Halls och Jordan Eberles Kanada vinner World Cup på hemmaplan.

Simon Bank: Semifinal. Kanada vinner. Som traditionalist tycker jag så klart att det är fjanteri att förvandla turneringen till Ryder Cup. Som traditionalist tycker jag också att Kanada ska vinna turneringar i Kanada.

Malin Wahlberg: Tre Kronor kommer med en stjärnspäckad trupp och slår ut Finland på vägen till final. Men där tar det stopp. Kanada blir för svåra och vinner på hemmaplan.

Petra Thorén: Semfinal. Ganska bra, men inte total succé. Semifinal. Nytt ledarskap formar ett lag där ”Henke” Lundqvist stänger i kassen, Erik Karlsson är tyngre än tidigare och Niklas Bäckström får chans till revansch efter OS-fadäsen.

Erik Niva: Ut på straffar i kvartsfinal mot Slovakien. Fredrik Modin missar. Kanada vinner. Bobby Orr avgör med en uppåkning hela vägen från eget mål.

Jennifer Wegerup: Det ska bli roligt att se många av världens största stjärnor delta, att se dem samtidigt i den första Wordl Cup på tolv år. Och att se Europalaget. Tre Kronor har en tuff grupp med Ryssland, Finland och Nordamerika, men Sverige går till semifinal och tar brons till sist. 

Johanna Frändén: Om man med World Cup menar VM så tror jag på uttåg i semifinalen. Ryssland slaktar allt som kommer i deras väg och bärgar guldet på hemmaplan.  

Mats Wennerholm: Jag både tror och hoppas på en final för Tre Kronor. Men de slår inte Kanada tyvärr. De går inte att slå på hemmaplan i Toronto och av flera skäl. På sju spelade World Cup/Canada Cup har de vunnit fem och spelat i samtliga finaler. Två killar med randiga tröjor brukar ingå i truppen.  Bara USA (1996) och gamla Sovjet (1981) har lyckats stoppa dem.

Drömfinal Vilken match det kunde bli mellan Tre Kronor och Kanada i World Cup-final.

Per Bjurman: Det går helt okej. Sverige har framförallt en sensationell uppsättning backar och tar sig i alla fall till semifinal. Det vore fint så, men det kan mycket väl bli final också. Där är Kanada dock för starka. De vinner.

Peter Wennman: Det är ett jävla drag över svensk hockey just nu och spelarna skräms inte på samma sätt som de gjorde förr i dessa sammanhang. Tre Kronor går till final, men faller mot ett Kanada som givetvis vinner på en domartabbe.

Årets största svenska stjärna

Robert Laul: Jag tror att jag har svarat Zlatan Ibrahimovic fem år i rad på den frågan. Men vem kan konkurrera när det kommer till stjärnstatus? Ett år då EM ”hemma” i Frankrike väntar? Där spekulationerna om hans deltagande i Rio-OS lär avlösa varandra? Och dessutom ett år då Zlatans med svenska mått mätt ojämförbara internationella fotbollskarriär kan komma att avslutas – vilket den gör med ett sista halvår i allsvenskan och Malmö FF? Vi säger så.

Simon Bank: Zlatan Ibrahimovic. Jo, Sarah Sjöström kommer att svara för den största prestationen… men Zlatan på plats i Frankrike för ett EM – inget kommer att vara i närheten i världens ögon.

Zlatan, Zlatan, Zlatan Mycket talar för att även 2016 kommer att bli Zlatans år.

Malin Wahlberg: Sarah Sjöström. Simmar hem Sveriges enda guld på 100 meter fjäril, tar sedan två medaljer till och blir den stora svenska OS-drottningen. Vinner sedan Bragdguld, Jerringpris och allt man kan vinna. 2016 blir Sarah Sjöströms år.

Petra Thorén: Zlatan Ibrahimovic. Han sätter färg på EM i Frankrike, men det blir inte hans sista mästerskap. Zlatan Ibrahimovic spelar OS med Sverige och för laget till en semifinal.

Erik Niva: Både ni och jag vet att det blir Zlatan Ibrahimovic ytterligare en gång, och att allt annat är mer eller mindre sökta konstruktioner.

Jennifer Wegerup: Zlatan Ibrahimovic. Han abonnerar på den platsen sen ett tag. Vi har ingen som är på den nivån, inte ens Sarah Sjöström. Zlatan är vår största stjärna internationellt och nästa år blir han glödhet med EM och som fri på transfermarknaden. Räkna med många rubriker.

Johanna Frändén: Känns världsfrånvänt att svara något annat än Zlatan Ibrahimovic. Han har redan skjutit PSG till ligaguld ett halvår före slutomgången, 2016 får han spela semifinal i Champions League och EM på sin nya hemmaplan och kanske också ett OS i Rio. Ett zuperår.

Sarahs år? Kan Sarah Sjöström utmana Zlatan som årets svenska stjärna?

Mats Wennerholm: Sarah Sjöström. Hon tog hem Bragdguldet redan 2015, men kommer bli ännu större nästa år. OS slår allt och jag tror alla kan simma lugnt. Sarah är tillräckligt rutinerad för att klara pressen den här gången. Dessutom har hon en personlighet och utstrålning som gör en stjärna.

Per Bjurman: Han kanske inte vinner Norris Trophy i år, men det skulle inte förvåna om ”Burger” blir nominerad. Han är den mest dynamiska, kreativa och djärva backstjärna vi fått fram sedan...just det; Erik Karlsson.

Peter Wennman: Blir ju svårt att tro på nån annan än Zlatan under fotbolls-EM på ”hemmaplan”.

Årets svenska genombrott

Robert Laul: Är det för tidigt för Joel Asoro, född 1999? JA, om jag måste vara realistisk. NEJ, om jag får tillåta mig att drömma. Fotbollsanfallaren från Brommapojkarna värvades till Sunderland under hösten, och är fortfarande långt från speltid i Premier League men om ”The black cats” kräftgång i tabellen fortsätter kanske den talangfulle junioren ges chansen.

Dags redan nu? Joel Asoro har en lovande framtid, men kan genombrottet komma redan i år?

Simon Bank: Oscar Hiljemark. In i EM, in i startelvan, in i en storklubb på riktigt. Han är typen som inte ens kommer att tycka att det känns särskilt märkligt.

Malin Wahlberg: Khaddi Sagnia. Var visserligen sjua på VM, men tar längdhopperskan nästa steg är det på OS får sitt stora genombrott. 

Petra Thorén: Lina Hurtig, fotboll. Får sitt stora genombrott i OS-kvalet och sen OS. Tar över som landslagets mittfältsdominant.

Erik Niva: Förutsätter att det kommer från en florettfäktare vi aldrig tidigare hört talas om, men som vi bryr oss fantastiskt mycket om under fyra OS­dagar.

Jennifer Wegerup: Italiensksvenske Riccardo Gagliolo i serie A-laget Carpi. Han har förnyat sitt svenska pass och drömmer om en framtid i blågult som back. Mot alla odds får han provspela, imponerar och tar en plats.

Succé-OS? Khaddi Sagnia har visat potential, och enligt Johanna Frändén kan det räcka ända till ett OS-silver.

Johanna Frändén: Khaddi Sagnia. Längdhoppslöftet blev sjua på VM och en av de första att presenteras i den svenska OS-truppen. I Rio kommer nästa lyft då 21-åringen från Göteborg får till det perfekta hoppet och kniper en sensationell silvermedalj i finalen.

Mats Wennerholm: Jag säger Khaddi Sagnia. Igen. Jag har väl svarat samma sak i tre år nu och hon hade väl sitt genombrott redan i somras. Men nu är det OS i Rio och en större scen att dansa på. Det kommer passa henne perfekt. Hon älskar att stå i fokus.

Per Bjurman: Oscar Lindberg. Efter Kung Henrik kommer Prins Oscar...Den intelligente centern från Skellefteå har verkligen tagit den chans New York Rangers slutligen gav honom inför den här säsongen och är, bland mycket annat, en av Manhattan-lagets mest pålitliga målskyttar.

Peter Wennman: Ska svensk tennis äntligen vakna upp ur dvalan? I så fall tror jag att 17-årige Mikael Ymer kan vara starten på nån slags comeback i de stora sammanhangen. Varning också för fotbollens Oscar Lewicki.

Årets internationella stjärna

Robert Laul: Usain Bolt, 29, har redan vunnit sex guld, OS i Rio blir den sista stora tävlingen för världens genom tiderna snabbaste man – och friidrottens största stjärna någonsin. Låter som en lämplig och värdig avslutning på en otrolig friidrottskarriär.

Simon Bank: Katie Ledecky, USA. Tja, genrepar man med att vinna fem VM-guld i lång bana som artonåring så ligger man väl bra till för att bli OS-drottning också.

Malin Wahlberg: Usain Bolt. OS i Rio kommer att bli sprintstjärnans mästerskap. Bolt gör sitt sista OS och kommer att avsluta på topp. Räkna med en show både på och utanför banan. Tre nya OS-guld? Ja, varför inte.

Petra Thorén: Usain Bolt, friidrott. Han är och har varit världens främsta stjärna flera år. Världens snabbaste man når sin slutstation i Rio. Det kommer att gå fort dit.

Erik Niva: Dags för Thomas Müller att ta det där sista klivet, hörrni. Varför? För att han skjuter EM­-guldet till Tyskland, och att det är större än något som sedan händer i Rio de Janeiro.

Kvar på tronen Under ett OS år som detta är det inte många som kan utmana Usain Bolt som årets stjärna.

Jennifer Wegerup: Therese Johaug. Visst, längdskidåkning är inte så stort som herrfotboll. Men för mig är hon ändå en bländande stjärna, denna norska. Talangen, monsterträningen, offerviljan, utstrålningen. Hon tar hem det mesta 2016.

Johanna Frändén: Usain Bolt. Efter skadebekymmer och ett par mellansäsonger åker planetens störste friidrottare till Brasilien och gör vad han brukar; generar all konkurrens på samtliga distanser. Sen lägger han skorna på hyllan och får praktikplats på Aftonbladet under fotograf Jimmie Wixtröms handledning.

Mats Wennerholm: Usain Bolt. Vem annars? Gör sitt sista OS och jagar tre nya OS-guld i Rio. Det kommer bli samma makalösa show som vanligt. Jag tror att han lyckas och då är han otvivelaktigt störst genom tiderna. Då har han nio OS-guld som väger tyngre än Carl Lewis med lika många.

Per Bjurman: Alex Ovetjkin. Före säsongen tippade jag att Anaheim skulle vinna Stanley Cup. Det tror jag inte längre. Det är, slutligen och äntligen, dags för The Great Eight att leda det nu kompletta lagbygget Washington Capitals till den ultimata triumfen.

Peter Wennman: Jag brukar ju svara Novak Djokovic, och får oftast rätt. Men om Usain Biolt vinner dubbla guld i Rio igen? Svår att komma förbi då.

Svenska mästare ishockey:

Robert Laul: Frölunda. Göteborg har väntat länge nog, nu är det dags igen.

Simon Bank: Frölunda. Efter sju matcher mot SAIK där samtliga följs av diskussioner om a) domarmisstag, b) för lite blodiga tacklingar, c) att någon måste sätta stopp för de våldsamma tacklingarna.

Malin Wahlberg: Frölunda. Det unga laget har spelat fantastisk fartfylld hockey under hösten och spelar en stekhet finalserien mot Skellefteå i vår. Där tar Frölunda första SM-guldet på elva år och Joel Lundqvist målas i guld.

Petra Thorén: Frölunda. Kanske man är lite färgad av snack och uppfattningar här i Göteborg trots att jag inte hänger på Scandinavium. Men förutsättningarna finns trots att slutspel är något helt annat än serietraskande.

Suveräna Frölunda har ångat på i SHL och de flesta tror att det bär hela vägen för göteborgarna.

Erik Niva: Dags för Brynäs nu. Lasse Ivarsson blir nyckelspelare.

Jennifer Wegerup: Frölunda. I längden starkare än Skellefteå tror jag, varning också för Linköping, de har mer att visa.

Johanna Frändén: Skellefte. Det är målvakter som avgör slutspel, brukar Simon Bank säga, och Markus Svensson är målvakt.

Mats Wennerholm: Skellefteå. Ja, vad säger man. Det är olika finalmotståndare varje år, men Skellfteå består.

Per Bjurman: Frölunda. Jag bor i USA, så vad vet egentligen jag? Men magkänslan säger att det är Frölundas tur nu.

Peter Wennman: Det enda jag kan garantera är att Skellefteå blir utslaget innan finalen. Jag ska förklara varför när det sker. Så det blir mellan Frölunda och det talangfulla Brynäs. Eftersom jag röstar med hjärtat här säger jag: Brynäs!

SM-guld i fotboll, herr/dam:

Robert Laul: Malmö FF. Att maskinen hackar en säsong är sådant som händer men två år i rad? Knappast. Eskilstuna United. Räckte inte hela vägen mot Rosengård senast men 2016 blir Eskilstunas år.

Simon Bank: Malmö FF och Rosengård. En miss är ingen miss, två missar är ett gigantiskt misslyckande för MFF. Och Eskilstuna må ha den högsta x-faktorn i serien, men de har inte vinnarvanan som finns på Malmö IP.

Stor favorit Rosengård får finna sig i att vara favoriter till SM-guldet.

Malin Wahlberg: Herr: Malmö FF. AIK kommer att utmana, men MFF med sina Champions League-miljoner tar det till slut. Om man hittar en vettig ersättare till Åge Hareide det vill säga. Dam: FC Rosengård. Storhetstiden fortsätter. Rosengård tar fjärde raka guldet, men den här gången avgör de innan sista omgången.

Petra Thorén: Herr: IFK Göteborg. Nära i fjol så nu är det väl ändå dags.  Stommen i laget stannar. Möjligen hotas gulddrömmen av risken att Jörgen Lennartsson blir förbundskapten, men där har sportchef Mats Gren en plan: Lennartsson dubblerar hösten ut. Dam: Rosengård. I år utmanade Linköping och Eskilstuna in på mållinjen, men skånska mästarlaget var för starkt. Har svårt att se vilket lag som bryter trenden.

Erik Niva: Utgångstipset måste vara dubbelt Malmö, men vi har en värvningsvinter på oss för att ändra oss.

Jennifer Wegerup: Malmö FF på herrsidan. Det blir revansch för den här säsongen och utan CL-spel kan laget lägga all kraft på allsvenskan. Dam: FC Rosengård. Rätt lite tyder på att dominansen bryts. Rosengård har vinnarkonceptet och med Therese Sjögran & Co en så proffsig ledning.

Favorit Malmö får finna sig i att vara favoriter till SM-guldet.

Johanna Frändén: Herr: Som vanligt har man ingen som helst aning, så jag säger väl Kamraterna från Göteborg eftersom det är det närmaste man kommer en halvgardering i Europas öppnaste liga. Dam: Eskilstuna. Höstens fall på mållinjen var bara genrepet. Den svåra andrasäsongen blir Eskilstunas stora triumf.

Mats Wennerholm: Herrar - AIK. Det är väl dags nu. Det räcker inte att vara nära längre. Damer - Ja, vad kan jag svara än FC Rosengård. Även om jag är ute på hal is när det gäller damfotboll.

Per Bjurman: AIK och Rosengård. Jag bor i USA,  så vad vet egentligen jag? Men magkänslan säger att det är deras tur.

Peter Wennman: Herrar: Jag går ifrån Malmö, Göteborg och AIK och säger – Elfsborg!Damer: Är ni knäppa, eller... Marta spelar väl i Rosengård?

ÅRETS DRÖMLÖP:

Se bildspelet högst upp på sidan.

SNABBFRÅGOR:

Vilka vinner Premier League?

Robert Laul: Arsenal.

Simon Bank: Man City.

Malin Wahlberg: Manchester City.

Petra Thorén: Arsenal.

Erik Niva: Arsenal.

Jennifer Wegerup: Arsenal.

Johanna Frändén: 
Arsenal.

Mats Wennerholm: Manchester City.

Per Bjurman: Arsenal.

Peter Wennman: Arsenal.

Vilka vinner La Liga?

Robert Laul: Barcelona.

Simon Bank: Barcelona.

Malin Wahlberg: Barcelona.

Petra Thorén: Barcelona.

Erik Niva: Barcelona.

Jennifer Wegerup: Barcelona.

Johanna Frändén: Barcelona.

Mats Wennerholm: Barcelona.

Per Bjurman: Barcelona.

Peter Wennman: Barcelona.

Vilka vinner serie A?

Robert Laul: Napoli.

Simon Bank: Juventus.

Malin Wahlberg: Juventus.

Petra Thorén: Napoli.

Erik Niva: Juventus.

Jennifer Wegerup: Juventus.

Johanna Frändén: Rädd att Juventus gör det igen.

Mats Wennerholm: Inter.

Per Bjurman: Napoli.

Peter Wennman: Napoli.

Vilka vinner Champions League?

Robert Laul: Barcelona.

Simon Bank: Atlético Madrid.

Malin Wahlberg: Barcelona.

Petra Thorén: Barcelona.

Erik Niva: Bayern München.

Jennifer Wegerup: Bayern München.

Johanna Frändén: Barcelona.

Mats Wennerholm: Barcelona.

Per Bjurman: Real Madrid.

Peter Wennman: Paris Saint Germain.

Vilka vinner Stanley Cup?

Robert Laul: Montreal Canadiens.

Simon Bank: NY Rangers.

Malin Wahlberg: Washington Capitals.

Petra Thorén: Washington Capitals.

Erik Niva: Edmonton Oilers.

Jennifer Wegerup: Chicago Blackhawks.

Johanna Frändén: Washington Capitals.

Mats Wennerholm: Los Angeles Kings.

Per Bjurman: Washington Capitals.

Peter Wennman: Washington Capitals.

Vinner Henrik Stenson en major?

Robert Laul: Ja.

Simon Bank: Nä.

Malin Wahlberg: Nej.

Petra Thorén: Nej.

Erik Niva: Kan jag inte tänka mig.

Jennifer Wegerup: Ja.

Johanna Frändén: Alltså nej.

Mats Wennerholm: Ja.

Per Bjurman: Ja.

Peter Wennman: Nej, han vinner två.

Vi har rättat spåkulan för 2015.

På de nio konkreta frågorna om svenska mästare och internationella mästare (samma frågor som nu) var Jennifer Wegerup (Växjö, Chelsea, Barcelona, Juventus, ingen major för Stenson) och Peter Wennman (Rosengård, Chelsea, Juventus, Barcelona, Chigago) bäst med fem rätt vardera.

ARTIKELN HANDLAR OM