Guide: Så spelas NFL-slutspelet

SPORTBLADET

Grundserien i över.

Nu startar slutspelet i NFL – med wildcard-matcherna.

Här samsas rutinerade rävar med usel form, reserver som kommer testas på högsta nivå och flera skrällchanser.

Vi har granskat och tippar fortsättningen.

Det har sällan sett så ovisst ut vem som kan gå hela vägen till SuperBowl. Just nu är Carolina Panthers knapp favorit att ta hem allt, men New England, Arizona, Seattle och Denver skuggar dem hos oddssättarna.

Houston-Kansas City 0–30

Så var matchen: Redan när Knile Davis tog emot avsparken och sprang 106 yards över hela planen för en touchdown anade man vartåt det här barkade. Hemmalagets quarterback Brian Hoyer hade sin sämsta kväll i karriären och slängde bort bollar åt höger och vänster till motståndarna. Kansas City spelade mycket mer stabilt med Alex Smith vid rodret. Det blev en riktig utklassning och skrattmatch.

Cincinnati-Pittsburgh 16–18

Så var matchen: Det brukar bli tätt och hårt mot dessa rivaler, så också nu. I hällande regn hände verkligen ALLT och domarna hade fullt upp med två på gränsen till övertända lag. Pittsburghs quarterback Ben Rothliesberger hade skadats och ersatts, men Big Ben kom tillbaka inför det sista anfallet. Matchen avslutades då underligaste vis. Cincinatti Bengals slarvade bort segern genom att först fumbla med bara två minuter kvar och sedan dra på sig två helt onödiga straff (en huvudtackling och bråk när bollen inte var i spel) som gav Steelers 30 gratis yards. Då kunde kickern Chris Boswell avgöra med ett field goal.

Minnesota-Seattle

Det talar för Minnesota: En otroligt bra form på sista tiden. Var nära att slå Arizona och avslutade med att slå Green Bay i grundserien. Hemmaplansfavören. Hade nog inte haft en chans i Seattle. Ligans bästa runningback i Adrian Peterson.

Det talar för Seattle: Har också haft fantastisk form på slutet. Russell Wilson har spelat som i trans och hans recievers med Doug Baldwin i spetsen har varit mycket säkra. Seahawks krossade Vikings för bara fem veckor sedan med 38–7.

Matchens snackis: Kylan. Det förväntas bli minus 23 grader i Minnesota. Det blir en av de allra kallaste playoff-matcherna i historien. Fansen uppmanas att ta med allt som kan värma dem på sittplats.

Vårt tips: Seattle bör vinna här.

Sänds: Viasat Sport 18.30 - söndag 10 januari.

Washington-Green Bay

Det talar för Washington: En otrolig form på senaste tiden och dessutom en quarterback som levererat i klass med de allra bästa. Kirk Cousins har kastat 19 touchdowns senaste tio veckorna och bara kastat bort bollen till motståndarna två gånger. Jordan Reed framstår som en riktigt tung pjäs att stoppa framåt för motståndarna också.

Det talar för Green Bay: Rutinen. Den här typen av matcher har Aaron Rodgers spelat väldigt många gånger och det ska inte underskattas. Däremot har Green Bay spelat halvdassigt på sista tiden.

Matchens snackis: Packers dåliga offensiva spel. De senaste tre veckorna har de åkt rakt ner i källaren och varje lyckat spel verkar snarare improviserat än planerat. Kan de resa sig?

Vårt tips: Otroligt svårtippat, men med tanke på utvecklingen senaste veckorna slår vi till med Redskins.

Sänds: Viasat Sport 22.35 - söndag 10 januari.

Nästa vecka:

New England–Kansas City

Denver-Pittsburgh

Arizona–Minnesota/Washington/Green Bay

Carolina–Seattle/Washington/Green Bay

ARTIKELN HANDLAR OM