”Drömde om 800 sjungande fans”

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Mathias Etéus och hans IFK Göteborg vände och vann mot Gais.

Men det var en futsalseger med bitter eftersmak.

– Jag drömde om att få komma in inför 800 blåvita, sjungande fans. Det är så fruktansvärt trist att det inte blev av, säger Etéus.

Strax innan matchstart fick flera av IFK Göteborgsspelarna höra att ingångarna till Lisebergshallen hade stängts och att inga ytterligare åskådare släpptes in.

– Oerhört tråkigt. Men jag har varit lite nojig kring den här matchen i förväg. När man läst vad som sagts på olika forum och på Facebook så insåg man att det fanns risk för bråk, säger Etéus, som även är svensk landslagsspelare i futsal.

IFK Göteborg som hemmalag var arrangör och bestämde på inrådan från polisen efter kravaller, som bland annat innefattade en skadad polisman, att inte släppa in samtliga åskådare.

Bara 200 hann in

1 400 hade köpt biljett, det hade inneburit nytt klubbrekord för futsal i Sverige, men bara 200 hann in.

De som var på plats fick se en svängig tillställning. Gais ledde långt in i matchen med 2-0 innan IFK Göteborg via mål av Etéus, Adam Stefansson och Emilio Rossi vände till en 3-2-vinst som också gav serieledning.

– Futsal är mer underhållande och inte lika förutsägbart som vanlig fotboll. Det är väldigt tråkigt att inte fler fick chansen att se det.

– Jag hade drömt om att få komma in till allsång till Snart skiner Poseidon från 800 hemmasupportrar, säger Mathias Etéus. Jag har svårt att förstå varför man slåss mot varandra. För mig har det alltid varit viktigare att älska sitt lag än hata något annat.

Sörjde inte bara förlusten

Storspelande Gaismålvakten Fredrik Olsson var nära att hjälpa sitt lag till en skräll, men sörjde inte bara förlusten.

– Det är första året jag spelar futsal efter att ha spelat vanlig fotboll på division två-nivå som högst. Jag har tatuerat in Gais och jag har stått i Gaisklacken mycket. Jag såg så fram mot den här upplevelsen. Nu är det väl risk att vår hemmamatch spelas utan publik. Det är jättetråkigt allt, säger Olsson.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM