Hamrén om Kina-flytt: ”Svårare att bedöma”

"Lättare om de spelar i Europa"

Foto: Bildbyrån
Hamrén samlar nya namn i Dubai under januariturnén.
SPORTBLADET

EM-aktuelle Gustav Svensson funderar på Kina.
Hur påverkar det hans landslagschanser?

– Det är svårare att bedöma kvalitet ju längre bort du kommer. Det är lättare om de spelar i Europa, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Under fredagen bekräftade IFK Göteborg att Gustav Svensson var såld till kinesiska Guangzhou R&F FC. Dagen efter dementerade mittfältaren att han skulle vara klar.

– Jag vill göra en sak klar: jag är inte klar för någon klubb. Jag tillhör fortfarande IFK Göteborg. Jag har fått ett kontraktserbjudande och ska dit och kolla, men jag är en Blåvitt-spelare och kommer vara det till alla papper är påskrivna.

Svensson har EM-chans

Blåvitts mittfältare, som är en av få under januariturnén med ett trovärdigt EM-hopp, tror emellertid inte att en eventuell flytt skulle påverka hans landslagschanser.

– Vi (han och Hamrén) har inte pratat om det. Men jag svårt att tro att det skulle påverka negativt. Det är ändå så pass bra fotboll där borta, och det är lätt att följa folk som spelar där.

Men förbundskapten Erik Hamrén är tydlig med att en flytt till Kina kan försvåra för Svensson.

"Släpper inte en spelare"

Generellt sett: Hur ser du på att spela går till Kina. Förbättrar eller försämrar det landslagschanserna?

– Tobias Hysén var med i landslaget första halvåret i Kina, men sen bedömde jag att andra spelare var bättre. Jag kollar ju på alla spelare – Erton Fejzullahu hade jag också koll på, likaså Nabil Bahoui i Saudi – men visst blir det svårare ju längre bort du kommer. När det kommer till att bedöma kvalitet och sådana här saker. Givetvis är det så.

Erik Hamrén kommer till en slutsats:

– Det är lättare om de spelar i Europa, men jag släpper inte en spelare bara för att de flyttar till ett annat land.

ARTIKELN HANDLAR OM