Barça-bossen: Suarez var inte vårt förstaval

Avslöjar att de först bommade en annan PL-anfallare

1 av 2 | Foto: GETTY
MSN kunde ha varit MAN.
SPORTBLADET

Barcelonas sportchef Andoni Zubizarretta värvade Luis Suarez till den spanska storklubben.

Nu avslöjar han att Suarez var andraval – bakom en annan anfallare.

– Suarez var inte förstavalet. Han vet det.

Luis Suarez lämnade Liverpool för FC Barcelona sommaren 2014. I den spanska storklubben har han exploderat denna säsong med totalt 18 ligamål hittills. Det gör att han toppar den spanska skytteligan, två mål framför Karim Benzema.

Men det var inte givet att han skulle hamna i Barça.

Klubbens tidigare sportchef Andoni Zubizarretta – som värvade Suarez till Barça – avslöjar i en intervju med Marca att men främst jagade Sergio Agüero från Manchester City.

Ville ha Agüero

Och att när värvningen inte gick att genomföra fick byta spår.

– Vi hade en del alternativ. Suarez var inte förstavalet. Han vet det. Tidigare den vintern försökte vi värva Agüero. Men det gick inte att lösa. Efter det rådde det inget tvivel: Luis Suarez var vårt enda mål, säger Zubizarretta till Marca.

Suarez flytt till Barcelona komplicerades av att han var avstängd fyra månader efter att ha bitet Giorgio Chiellini i VM 2014.

– Chiellini-incidenten inträffade under förhandlingarna. Den händelsen fick många klubbar att tveka kring honom. Det rådde frågetecken kring hans karaktär och hur hårt straffet skulle bli. Jag kände dock att det var rätt tid att trappa upp vår jakt på honom, säger Zubizarretta.

Zubizarretta fick – trots värvningen av Suarez – sparken av Barcelonas president Josep Maria Bartomeu under januarifönstret i fjol.