Formbäst & serieetta

”Vi förlorade allt och visste inte var vi stod”

Foto: Bildbyrån
Pixbo slog toppkonkurrenten Dalen.
SPORTBLADET

Pixbo vann toppmötet mot Dalen och toppar både serien och formtabellen.

Något som förvånar laget:

– Det är överraskande att vi är så bra, säger Daniel Calebsson.

Seriettan Pixbo vann toppmötet mot serietrean Dalen med 5–4.

Därmed fortsätter framgångarna för Pixbo som alltjämt toppar serien och som är formstarkast i SSL sett över de fem senaste omgångarna.

– Det är överraskande att vi är så bra i serien. Vi förlorade allt på försäsongen och visste inte var vi stod, men vi har gått bra, säger veteranen Daniel Calebsson.

– Vår största styrka är bredden. Vi kan alltid ställa upp med tre femmor och det är olika femmor som avgör olika matcher. Många andra lag litar till en femma eller max två femmor. Vi pumpar på med mycket folk och det ger resultat.

”Kollar inte på tabellen”

I fjol vann Pixbo grundserien men rök direkt i kvartsfinalen mot Helsingborg. Det misslyckandet har ändrat tänket i laget.

– I år handlar allt om en förberedelse inför slutspelet. Det är då vi ska vara som bäst, säger Calebsson.

– Under säsongen har vi ändrat mycket i uppställningen, matchat runt och inte maxat vårt lag i alla matcher. Vi testar för att hitta fler verktyg till slutspelet. Med tanke på det är jag förvånad över att vi varit så bra i serien.

Har ni pratat om att vinna grundserien i år också?

– Nej, faktiskt inte. Vi kollar inte så mycket i tabellen. Det är klyschigt, men det är match för match som gäller. Men nu slog vi serietrean och är med där uppe. Det är bra.

Känner du att ni haft någon dipp?

– Nej, alla säger att det alltid kommer en dipp men jag tycker inte att den gjort det för oss. Vi har förlorat några matcher, men förluster kommer alltid. Jag tycker inte att vi dippat i spelet.

”Vill bli mer oberäkneliga”

Under säsongen har Pixbo bland annat ändrat mycket i formationerna och även låtit spelare testa nya positioner.

– Vi vill bli lite mer oberäkneliga i vårt spel. Vi vill inte bara kunna ändra i formationerna utan även i positionerna. Man får ut olika saker av olika spelare beroende på position. Det ger oss fler val och alternativ, säger Calebsson.

ARTIKELN HANDLAR OM