”Sjöström kan spela i en egen division...”

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic har bara vunnit Jerringpriset en gång.

Sportbladet ringde upp Jerringprisets redaktör, Radiosportens Bengt Skött, för att försöka få ett svar på frågan varför det ser mörkt ut även i år.

– Han kanske inte är den mest populära idrottaren i Sverige om vi ser till de som inte ger sig tillkänna vid fotbollslandskamper och galor.

Sarah Sjöström.

Johan Olsson och Charlotte Kalla spelar ut varandra – liksom även U21-landslaget och Zlatan Ibrahimovic till viss del, menar Bengt Skött.

– Där kan Sarah Sjöström spela i en egen division. Och fotboll syns i media hela tiden, precis som skidor. För simningen är det inte så vilket kan göra att uppslutningen blir större i hennes led.

Den grupp som röstar till Jerringpriset beskriver han som bredare än sportintresserad, med mycket OS-fokus, och väldigt påverkbar av vilka som är på plats och syns i rutan. Lagsporter har otroligt svårt att ta plats på Jerringprisscenen.

– Den här gruppen är betydligt större än de som följer franska ligan och Champions League. Han kan möjligen lida av att folk är bortskämda. Det kommer krävas enorma bravader från hans sida – inte bara i ett kval eller i ligan.