Dahlström föll – när 13-åring (!) vann

"Det sista hoppet var inte så långt"

Foto: SVT Sport
Kelly Sildaru, 13, vann X-games
SPORTBLADET

Förra årets svenska X-Games-vinnare Emma Dahlström hade i år ingen chans efter två fall.

Istället var det en 13-åring (!) som snuvade alla på segern.

– Det var okej, sa Kelly Sildaru efter åket som till slut bärgade guldet.

Emma Dahlström vann ifjol X-Games i slopstyle, skidor – en av anledningarna till att hon nominerades till Jerringpriset som avgjordes tidigare i veckan.

Men den här gången var svenskan chanslös. I det första åket föll hon i det sista hoppet, i det andra stod hon för en miss och även i det tredje föll 23-åringen i backen. Andraåket där hon noterades för 66,00 poäng blev slopestylestjärnans bästa och det räckte till en blygsam sjätteplats bland de åtta tävlande.

23-åringen försökte få till en switch 1080 i alla tre åk men lyckades inte en enda gång, vilket låg bakom misslyckandet.

"Träningen och åkningen kändes bra men jag hade svårt med farten från åk till åk och i det sista åket gjorde jag en speedcheck för mycket inför det sista hoppet och då gick det som det gick", säger hon i ett pressmeddelande.

"Inte jättebra"

Istället skulle en annan åkare kliva fram. Det uppseendeväckande med segraren Kelly Sildaru är att hon blott är 13 år gammal. Och lyssnar man till den estländska uppstickaren så finns det betydligt mer i henne än de 93,00 poäng som hon noterades för.

– Det var inte jättebra men det var okej. Det sista hoppet var inte så långt, sa hon blygsamt om sitt bästa åk som senare skimrade i guld, enligt SVT.

Nyblivna tonåringen fick sällskap av två norskor på pallen; Tiril Sjåstad Christiansen och Johanne Killi.

ARTIKELN HANDLAR OM