Bahoui: ”Många som har undrat”

Berättar om hemligheten bakom flytten och bilden

Foto: Hamburg
Nabil Bahoui såg allt annat än glad ut på den första bilden i Hamburg-tröja.
SPORTBLADET

Drömflytten kom som en bomb.

Nabil Bahoui, 24, berättar om hemligheten bakom flytten – och bilden.

– Det är många som har undrat, säger Bahoui.

I somras lämnade Nabil Bahoui AIK för Saudiarabien och Al-Ahli. Den före detta allsvenska spelaren, som fyller 25 år den 5 februari, fick ett drömkontrakt.

Han gjorde succé i debuten, men sedan gick det sämre. Bahoui stördes av skador och fick snålt med speltid.

”Men hemligheten är...”

I går presenterades han för Hamburg i Bundesliga.

– När vi bröt avtalet i Saudiarabien så hade vi några alternativ. När jag hörde Hamburg så sa jag att vi går för det. Det blev precis som jag ville, så jag är väldigt nöjd nu, säger han.

Men du såg inte så glad ut på första bilden igår...?

– Jag vet, det är många som har sagt det, haha. Även min mamma ringde om den. Men hemligheten är så här..., säger Bahoui och fortsätter:

– Jag höll på med läkarundersökningen och hade precis sprungit konditionstestet med mask. Och sen kom jag in ett annat rum och så var det någon som fotade därinne, jag visste inget om det. Men sedan lade de upp bilden. Alla som känner mig vet att jag är en glad person, men jag bjuder på den, haha.

Vad sa din mamma?

– Jag pratar ju med familjen ofta. Men hon undrade om det var något. De fotade, vad ska man göra? Men du kan skriva att jag är glad, haha.

Och nu får du lira med Albin Ekdal.

– Dagen innan fönstret stängde så ringde jag honom, han pratade om det är en tuff liga. Han sa till mig att se till så att vi ses imorgon (läs i dag). Och han har tagit hand om mig bra i dag. Han är skön och det är skönt att ha en landsman här.

Tycker inte Saudiarabien var misslyckat

Hur var tiden i Saudiarabien?

– Lärorik. Jag träffade tränaren Christian Gross innan jag skrev på och det var den stora anledningen till att jag gick dit. Gross har stora meriter, han har tränat Tottenham och Basel bland annat. Så jag kände att han kan lära mig saker, både på och utanför planen. Det var det han gjorde också. Han lade så pass mycket tid på mig så jag känner att det var värt det, jag har lärt mig detaljer som jag normalt sett inte hade lärt mig någonstans.

Hur var livet där?

– Värmen var jobbig. Vid premiären var det 49 grader. Det var nytt för mig, i Sverige är vi glada att ha 25 grader en vecka på sommaren. Förutom det så var livsstilen okej, vi bodde på ett privat område. Så det var lugnt. Om jag ska vara ärlig så var ju fotbollen speciell. Men jag ser det bara positivt och tar med mig allt som Christian lärde mig. Jag ser det inte som ett misslyckande, absolut inte.

Har du tjänat mycket pengar i Saudiarababien?

– Jag klarar mig, jag klarar mig, haha.

Du har gått från AIK till Hamburg – via Saudiarabien – på ett drygt halvår.

– När jag gick till Saudiarabien så satt jag med Hasan Cetinkaya och hans team. De berättade om olika scenarier. Lagen i Saudiarabien får ha två utländska spelare och fansen kräver mycket, så de byter ofta mycket spelare.

– Hasan hade en plan, oavsett vad som skulle hända. Det här var en av planerna som vi hade om det skulle gå som det gick nu.

Hasan Cetinkaya:

– Planen var hela tiden att han skulle till en av världens bästa ligor. Och den planen gick in. Alla parter är nöjda, säger han.

”Vem vill inte spela EM?”

Flytten från Saudiarabien till Hamburg var viktig för Bahouis chanser att spela EM i Frankrike till sommaren.

– Jag blev uttagen i AIK, men inte i Saudiarabien. Så jag har inte försämrat mina chanser. Jag kommer att börja gnugga här och göra så gott jag kan. Jag ska göra mitt jobb här och blir det bra i slutändan så kommer förmodligen landslaget. Det är inget jag tänker på varje dag, men jag vill absolut vara med. Vem vill inte spela ett EM?

Hamburg spelade 4-2-3-1 i förlustmatchen mot Stuttgart i helgen. På söndag väntar Köln på hemmaplan. Om Bahoui får speltid så blir det strax bakom anfallaren.

– Jag har sagt att jag trivs i trean framför den defensive mittfältaren, jag kan spela i alla de tre positionerna. Sen är det upp till tränaren. Vill han att jag ska spela någonstans så gör jag självklart det.

Kontraktet sträcker sig över två och ett halvt år.

ARTIKELN HANDLAR OM