Elitserielag i chock: 'Inte vid medvetande'

Krockade på väg hem från match: ”Hade änglavakt”

1 av 2 | Foto: Foto: Nyhetsbordet HS-FOTO / Bildbyrån
Olycka skedde på riksväg 26 nära Hestra.
SPORTBLADET

Volleybollklubben Hylte/Halmstad är i chock.

Sex klubbrepresentanter fick föras till sjukhus i går efter en allvarlig trafikolycka på väg hem från en bortamatch.

– En av spelarna var inte vid medvetande och han har fått spendera natten på sjukhus, säger tränaren Matthew Young till SVT Halland.

Det var vid 20.30-tiden i går som en lastbil och minibuss kolliderade på riksväg 26 nära Hestra i Jönköpings län under gårdagskvällen.

– Sex personer fördes till sjukhus. De verkar ha haft änglavakt, sa Johan Klahr, länsvakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet då.

”Var inte vid medvetande”

Nu bekräftar serieledarna i elitseriens volleyboll, Hylte/Halmstad, att det var en av deras minibussar som var inblandade i olyckan efter att ha vunnit bortamötet med Habo.

Samtliga sex personer i bilen, fem spelare och en ledare, fick föras till Värnamo sjukhus.

– En av spelarna var inte vid medvetande och han har fått spendera natten på sjukhus. Där vet jag ännu inte om han fått en huvudskada eller om han svimmade, säger tränaren Matthew Young till SVT Halland.

Spelarna Johan Mårtensson och Benjamin Engström ska båda ha ådragit sig fingerskador medan poängmaskinen Alexandro Luna skadade benet.

– Det här laget har spelat tillsammans under en längre tid, vi känner varandra väldigt väl och vi stöttar varandra mycket nu. Allt vi gör från och med nu kommer vara en stor bonus, för saker och ting hade kunnat vara mycket värre, säger Matthew Young.

”Ett stort bakslag”

Young var själv på plats på sjukhuset i Värnamo innan han lämnade vid halv två natten till måndag. Truppen är skakade efter olyckan och flera av de spelarna som var inblandade i olyckan är tveksamma till spel kommande matcher.

– Det är ett stort bakslag som vi måste övervinna. Under omständigheterna är alla spelarna lättade att alla är okej. Vi är tacksamma för det hade kunnat vara mycket värre.

På söndag möter laget Vingåker.