Nye MFF-tränaren var Blåvitts tredjeval

Mats Gren: "Jag var och träffade Kuhn i Danmark"

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

GÖTEBORG. Allan Kuhn hamnade i Malmö FF.

Men för ett drygt år sedan var han aktuell som tränare för – IFK Göteborg.

– Allan var tredje namnet på vår lista, säger sportchefen Mats Gren i BBpodd.

Den tidigare Örgrytespelaren och på senare år assisterande tränaren i Ålborg, Allan Kuhn, var något av en skräll när han presenterades som ny tränare i Malmö FF efter Åge Hareide.

Men dansken har även varit aktuell för minst ett annat allsvenskt topplag.

Aktuell förra vintern

I det senaste avsnittet av Bara Blåvitt-podden som ges ut av tidningen GT avslöjar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att Kuhn var ett av namnen för klubben att efterträda Mikael Stahre under senhösten 2014.

– Jörgen Lennartsson stod högst upp. Där var han från början. Men man måste ha några flera alternativ. Man vet inte hur förhandlingarna går om vi kommer överens, om Jörgen säger ja eller inte, säger Gren i podden.

– Jag har sagt förut att Bob Bradley (då i Stabaek) var vårt andraalternativ. Han var även en vända nere i Göteborg för att styrelsen skulle få träffa honom. Allan Kuhn var den tredje på den listan. Jag träffade honom borta i Danmark också.

"Bra och passionerad"

Gren förstår MFF:s val och hyllar delvis Kuhn:

– Jag känner Allan lite sedan mina 2,5 år som tränare i Danmark. Jag visste ganska bra vad han står för, en väldigt offensiv fotboll – och det kan ju gå både bra och dåligt. De lyckades väldigt bra förra året med Ålborg då han var assisterande där. Men han ledde väldigt mycket av deras träningar. Det är en passionerad och bra tränare, säger Gren och lägger till:

– Frågan från oss kom aldrig till Allan eftersom Jörgen var vårt förstaval.

Under tisdagseftermiddagen träningsspelade Allan Kuhns Malmö FF mot Kuhns tidigare lag, Ålborg.

Den danska tabelltvåan vann den matchen med 3-0.