Det var en MAKalöst jobbig vecka...

Ali Khan blev av med drömjobbet, skadad, förlorade på tilläggstid och åkte på böter – igen

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

GÖTEBORG. Haft en tuff arbetsvecka? Klaga inte, vissa har det värre.

Mohammed Ali Khan, 27, blev av med drömjobbet, skadade sig i Svenska Cupen, laget förlorade på övertid – och när han skulle köra hem hade han givetvis fått p-böter – för andra gången i följd, på samma plats.

Halmstads BK:s mittback är en man med många järn i elden. Förutom heltidsarbetet som professionell fotbollspelare i HBK är 27-åringen engagerad i nio olika företag OCH ordförande för tidigare allsvenska Västra Frölunda IF, numera i division tre.

Nyligen kom dessutom nyheten om att Ali Khan skulle ta över som tränare i Västra Frölunda.

– Ja, ordföranden tillsatte sig själv som tränare, haha. Skämt åsido, det var fotbollsutskottet som kom fram till att det skulle vara bästa lösningen. Jag har ju utbildat mig till tränare, säger Ali Khan till Sportbladet.

Veto från styrelsen

– Jag hade fått grönt ljus från en person i HBK-ledningen så länge mitt fokus var på min spelarkarriär med Halmstad.

Men när tränaruppdraget kom fler till kännedom inom HBK blev det nej från klubbens styrelse.

– Det är bara att acceptera när styrelsen la in sitt veto. Det var många som reagerade och undrade hur jag skulle hinna med allt. De som känner mig väl vet att jag mår bra av att ha många bollar i luften.

Hur hinner du med allt?

– Jag är nog ganska effektiv. När det gäller mina bolag så har jag människor anställda som jag litar på. Jag är med när det behövs fattas viktiga beslut. Privat kommer alltid familjen först och yrkesmässigt är det att spela så bra som möjligt i HBK.

Besviken över att du inte fick bli tränare för Västra Frölunda?

– Lite ledsen, men jag accepterar beslutet. Jag brinner för Frölunda, inte bara för att ta klubben tillbaka till den nivå den hör hemma på utan även för att Frölunda ska vara den attraktiva ungdomsförening den var när jag kom fram. Vi har kommit en bit på vägen genom att vi blivit rejält många fler aktiva medlemmar, men det finns mer att göra. Det handlar om att ge många ungdomar i västra Göteborg en idrott att satsa på i stället för något annat, kanske mer destruktivt.

Skadad och förlust

Ali Khans tunga vecka fick en fortsättning under lördagseftermiddagen.

Efter 37 minuter av kvartsfinalen av Svenska Cupen mot Häcken i Göteborg tvingades HBK-mittbacken kliva av, skadad.

– Jag kände hur det stramade i låret på träningen för ett par dagar sedan, men klev av i tid då. Nu gjorde det lite ondare och antagligen är det en mindre bristning.

Ali Khan fick sätta sig på läktaren och se sitt Halmstad göra en heroisk insats i över 90 minuter.

Men med 30 sekunder kvar av de tre tilläggsminuterna gjorde Häckens Alexander Jeremejeff matchens enda mål.

– Det gör mer ont att förlora på det sättet. Vi hade blockat skott, Stojan (Lukic) gjort några fantastiska räddningar. Vi var värda en förlängning, säger Ali Khan, som trots allt ser fram mot säsongen i superettan för HBK som åkte ur allsvenskan i höstas.

– Det blir en nystart för oss. Jag tycker faktiskt vi har ett bättre lag nu än förra säsongen. Dessutom spelar vi en bättre fotboll också.

Dubbla parkeringsböter

Men Ali Khans olycksvecka var inte över.

– Jag hade fått parkeringsböter, 400 kronor, när jag kom till bilen utanför Bravida Arena. Jag hade betalt med appen, men tydligen ställt mig på fel gata…

Dock, historien tar inte ens slut där.

Det var andra gången på sex dagar Mohammed Ali Khan, även kallad Mak, fick p-böter på i stort sett samma plats.

– Jag skäms över att säga det, men när vi mötte IFK Göteborg i sista gruppmatchen i cupen förra helgen, också på Bravida, fick jag också böter. Men den gången var jag lite sen och glömde att trycka in betalningen i appen när jag var på väg till matchsamlingen…

Tuff vecka.

– Den känns lite surt. Men jag vill inte gnälla. Det finns väldigt, väldigt många i vår värld som har det väldigt mycket värre, säger Mohammed Ali Khan.