Linköping fast i Luleå – efter sabotaget

Foto: EMELIE FREDRIKSSON
Linköpingsspelarna kvar på flygplatsen.
SPORTBLADET

Linköping förlorade SM-finalen mot Luleå, i Luleå.

Efter ett grovt flygsabotage fastnade laget i Norrbotten.

– Det var inte vad man hade hoppats på, säger lagets tränare, Peter Frantz.

Foto: BILDBYRÅN

Linköping förlorade på söndagen den tredje och avgörande finalen mot Luleå, i Norrbotten, med 1-4.

Ett deppigt lag skulle på söndagskvällen åka hem med till Linköping med flyg, med flygbolaget Norwegian.

Men enligt Norwegian har en person i går, lördag, ringt och avbokat flygbiljetterna, och nu är hockeylaget var fast i norr.

– Jag har inte en aning om vem som gjort det eller varför. Den enda som varit i kontakt med Norwegian från vårt håll är jag och Kim Martin (sportchef), säger Peter Frantz.

Varken Linköping eller Norwegian vet någonting om personen bakom sabotaget, men Peter Frantz berättar att det kommer att utredas.

– Det finns ett nummer som vi söker, men vi vet inte om det har någonting med det här att göra. Vi vet inte så mycket ännu, men det är grova grejer, säger han.

"Inte med i vår budget"

Linköping fick senare under kvällen köpa platser till varje spelare på ett nytt plan, som tog laget till Arlanda. Det kostade 2 500 kronor per spelare.

– Det var ju inte det man hade hoppats på efter en förlorad SM-final, och vi har inte direkt det här med i vår budget, säger han.

På måndagen har flera nationer landslagssamling inför VM som startar 28 mars, däribland Sveriges damkronor. Flera Linköpingsstjärnor var därför tvungna att ta sig söderut på söndagen.

– Många ska ta tidiga flyg till sina landslag, det var därför viktigast att vi tog oss hem. Vem och varför som låg bakom detta får vi ta sen, säger Peter Frantz.

En frustrerad Peter Frantz tweetade under kvällen om händelsen, och fick sympatier från alla delar av landet.

ARTIKELN HANDLAR OM