Ett ögonblick…

Isak Andréasson, 23 år från Göteborg, som vann Sportbladets allsvenska managerspel.
SPORTBLADET

Isak Andréasson, 23 år från Göteborg, som vann Sportbladets allsvenska managerspel och nu ger sina tips och tricks inför Sportbladets EM-elvan.

Först och främst: Hur känns det?

– Det känns bra, verkligen.

Vad var ditt segerrecept?

– Att hålla koll på spelschemat, men även att satsa på ”out of position-spelare” (spelare som spelar anfallare men står på en annan position, till exempel).

Du hade två lag, det ena kom etta och det andra kom trea, det är en otrolig succé. Hur förklarar du det?

– Haha oj, ja. Jag hade olika strategier i båda lagen, men både byggdes på två starka lag med bra scheman, som Malmö till exempel. De förlorade ju två av sina tre första matcher, då trodde jag att det hade skitit sig, så det kunde ju ha blivit en bättre start. Men det var blandat, i mitt bästa lag var det mycket tack vare Paulinho (Häcken), och det andra mycket tack vare Antonsson (Kalmar).

Sportbladets EM-elva stundar, har du gjort ditt lag?

– Ja, självklart. Det blir lite svårare den här gången. Det är väldigt många med, vilket är roligt, men det blir en stor utmaning. Min styrka är att göra de längre spelen, nu blir det mer formspelare.

Vad har du för tips att ge?

– Det finns en hel del billiga försvarare i toppnationer som man borde utnyttja. Man ska heller inte luras av att ta populära spelare, många dras med skador, till exempel Alvaro Morata (Spanien) och Mats Hummels (Tyskland). Man ska satsa på spelare som är helt garanterade att starta.

Vilken spelare blir viktigast för dig?

– Det är lite tråkigt att säga kanske, men Thomas Müller (Tyskland) missar man inte. Om det inte blir så att han spelar ytter, men det är nog han som är poängkungen ändå.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Oj, det är ju trots allt bara ett spel, det här. Det finns många saker jag önskar mig, men helst någonting ännu viktigare än att vinna ett managerspel, haha.