Sätt ditt plusbetyg på svenska lirarna

1 av 2
SPORTBLADET

Sverige spelade i kväll 1-1 mot Irland.

Våra experter gav spelarna de här betygen.

Vad tyckte du om insatsen?

Sätt DITT betyg på spelarnas insats här nedanför.

Sverige

1. Andreas Isaksson

Fick det ganska hett om öronen, men "Isak" höll sig kall. Alert, en bra räddning i första, två viktiga och starka i andra.

2. Mikael Lustig (45) 

Tvingades byta redan före halvtid för känning i ljumskarna. Bolltittande vid irländsk målchans. Väldigt lite offensivt spel på sin kant och Lustig bidrog inte till att öka tendensen.

4. Andreas Granqvist

Hamnade i flera en mot en dueller. Löste dem bra, men tänjde gränser till sin fördel. Styrde backlinjen, fast linjen var svår att hålla mot skickligt Irland.

14. Victor Nilsson Lindelöf

Mycket nerver inledningsvis som präglade passningsspel och försvarsspel. Men landade. Flyttades ut på högerkanten, där han tog för sig.

5. Martin Olsson

Rivstart för att sedan hamna i allmänna svenska komaträsket med felpassningar. Men stark i andra, klev, skickade inlägg tidigt och sent. Bra offensiv kraft.

7. Sebastian Larsson

Pigg direkt i inledningen men fick sedan slita hårt utan att få ut mycket. Hade han satt 1-1 om inte Clark nickat in den eget mål? Durmaz knackar på inför Italienmatchen.

18. Oscar Lewicki (ut 86)

Det blir för endimensionellt med Lewicki bredvid Källström, framför allt när Sverige är spelförande och jagar mål. Skulle bytts ut efter 70 minuter men då kom 1-1. Ekdal från start mot Italien?

9. Kim Källström

Tappade mer mark än han vann. Hittade inte Zlatan med sina patenterade, längre passningar.

6. Emil Forsberg

Vi har högre krav på vår nye stjärna än så här, även om han tog sig i andra. Hade ett jätteläge efter 50 minuter på målvaktsretur men sköt utanför.

11. Marcus Berg (ut 59)

Fick ta mycket stryk och det går inte heller att klaga på arbetsinsatsen. Med med ett paralyserat svenskt spel kom aldrig några vettiga bollar att jobba på för Berg. Många gånger missförstod också lagkamraterna var anfallaren ville ha bollen.

10. Zlatan Ibrahimovic 

Slog inlägget till självmålet och var inblandad i alla svenska farligheter framåt. Även nära med en styrning efter timmen spelad och nådde sånär Martin Olssons inlägg i slutskedet. Hade i övrigt en otacksam roll när det svenska understödet inte alls fungerade.

Avbytare:

3. Erik Johansson (45)

Fick en mindre intensiv halvlek rent försvarsmässigt. Agerade stabilt även i svåra situationer,

20. John Guidetti (in 59)

Kom in med den energi Erik Hamrén förmodligen var ute efter i och med bytet. Klackade fram till Zlatan innan kvitteringsmålet och stångades friskt med det irländska försvaret. 

8. Albin Ekdal ()

Jury: Petra Thoren, Johan Flinck, Patrik Sjögren, Simon Bank, Erik Niva, Michael Wagner

Irland

23. Darren Randolph

2. Seamus Coleman

4. John O’Shea

3. Ciaran Clark

19. Robbie Brady

6. Glenn Whelan

8. James McCarthy (ut 85)

20. Wes Hoolahan (ut 78)

13. Jeff Hendrick

14. Jon Walters (ut 64)

9. Shane Long

Avbytare: 11. James McClean (64) , 10. Robbie Keane (78) spelade för kort tid, 7. Aiden McGeady (85) spelade för kort tid.

Jury: Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM