"Vi får se mot Italien...."

Svenska backen efter kritiken kring Ibrahimovic

1 av 4
SPORTBLADET

PORNICHET. I Italien tycker man synd om Zlatan Ibrahimovic.

I det svenska laget tycker man synd om Italien.

Som ska möta Sverige med kapten Zlatan Ibrahimovic.

– De säger så nu, men vi får se vad som händer mot Italien, säger Martin Olsson.

Dagen efter den svenska premiären, 1-1, mot Irland får det svenska laget kritik från omvärlden. Den svenska stjärnan, lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, får också sin släng av sleven.

"Förväntad som en av stjärnorna i Euro levererade Zlatan Ibrahimovic inte i den stora öppningsmatchen. Den före detta PSG-anfallaren hade en komplicerad första halvlek. Tystad av Whelan och involverad endast i fyra av 33 bollar i sin yta.", skriver franska L´Equipe.

I en artikel i italienska Gazzetta dello Sport tycker man snarare synd om Zlatan Ibrahimovic för att han spelar i ett mediokert Sverige och anser att om han hade valt Kroatien, hans mors hemland, så hade han kunnat känna en viss tillfredställelse.

Hade sina chanser i går

Den svenska lagkaptenen var rejält besviken efter 1-1 mot Irland. Precis som hans lagkompisar.

Men de står upp mot kritiken om att de inte gör lagkaptenen rättvisa.

– Det säger de nu då, men han har gjort så många mål för landslaget. Det är vissa av oss som givit honom assist också. Han hade chanser i går också, säger Martin Olsson.

Erik Johansson, mittback, påpekar att det inte är enkelt för vare sig Zlatan Ibrahimovic och att de andra spelarna kan göra mer för att försätta anfallaren i bättre lägen.

– Han får tuff bevakning och då är det upp till de andra spelarna att röra sig och skapa stora ytor som gör att de måste dra sig ifrån Zlatan, säger Erik Johansson.

"Italien passar oss bra"

Spelarna är medvetna om att gårdagens match, främst första halvlek, var alldeles för svag och att det krävs en annan ingång i matchen och annan nivå mot Italien, som slog Belgien i går kväll.

– Det är ett tufft lag, men jag tycker att vi borde gå in till varje match för att vinna den, Inte gå dit och sitta tillbaka och låta dom föra spelet för mycket, säger vänsterbacken Martin Olsson.

Mittfältaren Oscar Lewicki tror att Italien kan passa Sverige bättre än vad Irland gjorde.

– Jag tror säkert det kan passa oss bra att möta Italien. Det är ett skickligt lag och kommer bli mer bollar längs marken än mot Italien i alla fall. På det sättet kan det passa oss bätte, men vi får se, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM