IFK Norrköping värvar Moberg Karlsson

U21-landslagsmannen vänder hem till Sverige

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

IFK Norrköping har gjort klart med David Moberg Karlsson.

U21-landslagsmannen kommer närmast från danska Nordsjälland.

– Vi har framförallt rekryterat en människa som vi är helt övertygade om kommer att hjälpa oss att växa, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

I mitten av maj blev det klart att den isländske landslagsmannen Arnór Ingvi Traustason lämnar IFK Norrköping. Flera andra spelare, däribland anfallsparet Emir Kujovic och Christoffer Nyman, hos de svenska mästarna ryktas dessutom till utländska klubbar.

Under tisdagen kunde klubben dock presentera ett offensivt nyförvärv. Yttermittfältaren/anfallaren David Moberg Karlsson, 22, har nämligen skrivit på ett tre och ett halvt år långt kontrakt med klubben.

Vänder hem efter tre år

– För att fortsätta bygga på det förtroende vi byggt upp så är det oerhört viktigt att kunna presentera spelare till Norrköping som faller inom den ram att det är goda människor som kan hjälpa oss att växa. Att vi kan hjälpa dem att växa i den miljö som råder här dagligen, säger IFK Norrköpings nye manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi ska låta det växa in. Vi har framförallt rekryterat en människa som vi är helt övertygade om kommer att hjälpa oss att växa

Moberg Karlsson återvänder därmed till allsvenskan efter tre år utomlands. Sommaren 2013 sålde IFK Göteborg honom till engelska Sunderland. Närmast kommer den svenske U21-landslagsmannen från en sejour i danska Nordsjälland.

”Enorm kvickhet”

– Vi får en ung spelare, en offensiv spelare med en enorm kvickhet och fart. Hans bästa egenskaper är att utmana i djupled och jag är övertygad om att David – precis som alla andra som tar på sig IFK Norrköpings tröja – kommer att jobba enormt hårt för att fortsätta förvalta det förtroende vi byggt upp framöver, förklarar Gustafsson.

David Moberg Karlsson är en av de 35 spelare som är uttagen i Håkan Ericsons bruttotrupp till OS.