Örgryte bröt den tunga förlustsviten

Efter sex raka nederlag vann klassikerklubben igen

Foto: Bildbyrån
Örgryte vann äntligen igen.
SPORTBLADET

Örgryte bröt mardrömssviten.

Efter sex raka förluster är den anrika klubben vinnare igen.

– Klart det har satt sig i skallen, säger en lättad George Mourad efter 3–0-segern borta mot Syrianska.

Det har knappast varit muntra tongångar hos Örgryte på sistone.

Göteborgslaget inledde förvisso serien starkt med tio poäng på de sex första omgångarna, men sedan har klubben radat upp förluster.

Inför bortamatchen mot Syrianska hade laget sex raka nederlag med sig bagagekofferten och de har sjunkit som ett blysänke i Superettan-tabellen.

– Det är klart att det till slut har satt sig i skallen, särskilt eftersom att vi ändå gjort bra prestationer i många matcher men ändå förlorat, säger George Mourad.

"Jaha, en sån dag..."

– Men samtidigt har vi vetat att efter varje förlust kommer vi närmare en seger. Någon gång vänder det, fortsätter han.

Och det gjorde det i dag – tack vare ett rätt kort.

Drygt fyra minuter in i mötet på Södertälje fotbollsarena blev Syrianskas Mattias Liljestrand utvisad efter en hörnsituation.

– Det satte förstås Syrianska i en svår sits. Men vi missade den efterföljande straffen och man tänkte; ”jaha, det är en sån dag nu igen…” menar Mourad.

Fick revansch efter straffen

Men straffsumparen Sebastian Ohlsson fick revansch på sig själv med ett distansskott i när i den 27:e minuten och därefter kunde Örgryte spela ut.

I den 72:a minuten förvaltade Niklas Klingberg en målvaktsretur och satte 0–2 innan George Mourad själv, fyra minuter senare, fastställde slutresultatet 0–3 på en nick från nära håll.

– Det hade varit riktigt jobbigt med en förlust till innan uppehållet. Men nu känner man på något sätt en mer positiv känsla. Väldigt viktigt.

Topplaget Sirius hade chansen att placera sig på uppflyttningsplats.

Och jumbon Ängelholm verkade, på förhand, vara en munsbit för Uppsalagänget.

Men det blev tuffare än vad de flesta trodde.

Skåningarna bjöd på en otippad offensiv och hade fler skott på mål än hemmalaget.

Men till slut, i den 83:e minuten, avgjorde Sirius när Ian Sirelius sköt in matchens enda mål som betyder att laget är ny tabelltvåa.

Täbyklubben IK Frej bjöd på omgångens skräll när de tvålade dit ex-allsvenska Åtvidaberg på bortaplan. Joakim Runnemo gav de gulsvarta en tidig ledning, i 17:e minuten, och det resultatet kunde Frej hålla ända in till slutsignalen.

Skrällsegern innebär att laget lyfter i tabellen och får andrum till bottenskiktet.

Även Trelleborg har anledning att andas ut. De sköt också sig en bit bort från bottenlaget i Superettan hemma på Vångavallen. Alexander Blomqvist prickade in ledningsmålet i den 62:a minuten innan Zoran Jovanovic kunde punktera matchen och fixa tre poäng med sitt mål i slutminuterna.

ARTIKELN HANDLAR OM