Ekdal om Trumps seger: "Obehagligt"

Foto: TT / Bildbyrån
SPORTBLADET

MARBELLA. Dagens snackis hos svenska fotbollslandslaget precis som i övriga världen – presidentvalssegern för Donald Trump.

– Det känns obehagligt att en sådan man får så mycket makt, säger Albin Ekdal.

Stora samtalsämnet vid frukosten hos svenska fotbollslandslaget vid träningslägret i Marbella på onsdagsmorgonen var givet.

– Det har snackats mycket om presidentvalet, det har vi gjort, säger Hamburgmittfältaren Albin Ekdal.

"En chocknyhet"

– Jag vaknade till en chocknyhet. Jag trodde efter vad jag läst att Clinton skulle vinna. Som många andra undrar man vad som ska hända nu.

Vad är det som skrämmer dig hos honom?

– Hans uttalanden är allt annat än snygga. Han verkar ha fokus på fel saker: bygga murar och stänga gränser, i stället för att förena och bygga broar, säger Ekdal.

– Det finns mycket grejer vi behöver ta tag i på den här jorden – då känns det inte rätt att världens mäktigaste land får någon som Trump, som inte verkar vara den medmänniska vi behöver.

Bundesligakollegan Oscar Wendt:

– Jag väntar fortfarande på att någon ska säga att det är ett skämt. Jag kan inte ta det på allvar, även om alla pratar om det och jag kan läsa om det. Hela situationen är ett skämt, säger Mönchengladbachyttern.

En dålig film

– Att Trump kunde vara en av republikanernas kandidater var ett skämt och sedan att han blev en av två kvarvarande har känts som en dålig film, säger Wendt.

Alla spelare var dock inte så insatta eller så intresserade av den amerikanske inrikespolitiken.

– Jag har inte varit inne i det här valet så hårt men lyssnar jag på vad alla här har att säga så är det Clinton som gäller. Hon har varit inne i politiken i 40 år och kan branschen, till skillnad från Donald, säger Jimmy Durmaz.