”Bland de tuffaste jobb du kan ha”

Rönnberg lider med sin gamle guldkollega: ”Inte kul”

SPORTBLADET

De förde Frölunda till SM-guld i våras.

Nu upplever Roger Rönnberg och Robert Ohlsson helt skilda världar:

– Jag har sån jäkla respekt för den situation ”Robban” är i, säger Rönnberg.

Det blir en annorlunda känsla för Roger Rönnberg i kväll på Hovet när han ska coacha sitt Frölunda mot Djurgården. I andra båset står Robert Ohlsson.

I sex år var de kollegor och nära vänner i först Juniorkronorna och sedan i Frölunda. Samarbetet avslutades med att Rönnberg och Ohlsson vann SM-guld med Frölunda. Sedan skildes deras vägar åt.

”Kan nästan ta gift”

Ohlsson tackade ja till att bli huvudtränare för Djurgården.

Där har han fått en riktig mardrömsstart. Inför omstarten ligger stockholmarna näst sist i tabellen med bara åtta poäng. Trycket utifrån är hårt och Djurgården måste börja vinna för att inte bli avsågat under kvalstrecket.

Frölunda håller till i andra änden av tabellen och är bara en poäng från serieledning.

Men Roger Rönnberg känner definitivt ingen skadeglädje mot sin tidigare kollega.

Tvärtom.

– Det är verkligen inte kul. Robban och hans stab ligger vaken på nätterna och vänder på varenda sten, det kan jag lova dig. Vi två har samma jobb och driver ungefär samma verksamhet, det kan jag nästan ta gift på. Åk till Hovet och jämför med det vi gör i Frölunda. Ändå upplever vi helt skilda världar nu på grund av att vi har vunnit några fler matcher.

”Närmaste vänner”

Att vinster eller förluster till stor del påverkar en SHL-tränares vardag gör inte Rönnberg någon hemlighet av:

– Vinner du är det här ett drömjobb. Förlorar du en massa matcher är det bland de tuffaste jobb du kan ha. Jag har sån jäkla respekt för den situation Robert Ohlsson är i, säger han.

Och någon större kontakt har de två inte haft när Djurgården har krisat under SHL:s första fjärdedel

– Nej, man vet hur tufft de har det och man ringer knappt till honom trots att vi är närmaste vänner och kollegor och känner varandra utan och innan, säger Roger Rönnberg.