Janne Anderssons skadeoro för Ekdal

"Måste planera för att han kan tvingas att bryta"

SPORTBLADET

PARIS. Tre nyckelspelare har redan kastat in handduken i svenska landslaget.

Nu erkänner Janne Andersson att Albin Ekdals ljumskar kan stoppa mittfältaren.

– Vi måste ha med det i planerna, att han kan tvingas att bryta, säger förbundskaptenen.

Det är ett oerfaret och ungt svenskt fotbollslandslag som ställs mot Frankrike, på Stade de France i Paris, i VM-kvalet sent fredag kväll.

Efter skadeåterbuden från Marcus Berg, Mikael Lustig och Martin Olsson är ytterligare en av de mer rutinerade och nyckelspelaren, mittfältaren Albin Ekdal, i farozonen.

Bröt träningen

Hamburg SV-mittfältaren avbröt träningen på Stade de France under torsdagen.

– Albin var med i inledningen, men det var många start och stopp i spelet och vi ville inte belasta honom i onödan. Det var bättre att han gick åt sidan och vilade, säger Janne Andersson vid en presskonferens efter träningen.

Samtidigt medger förbundskaptenen:

– Det var en säkerhetsåtgärd att han klev åt sidan, men det är svårt att veta om han kan komma att få mer problem med ljumskarna under själva matchen.

Måste planera för byte

– Vi får ha med det i planerna att det kan hända något med honom, att han kan behöva bryta matchen. Men just nu tror jag inte att det ska behöva gå så illa, säger Andersson.

En fransk reporter undrade om han verkligen trodde på att Sverige skulle kunna besegra Frankrike på Stade de Paris.

– Under mina 31 år som tränare har jag alltid trott att mina lag ska kunna vinna nästa match. Det hoppas jag på nu också.

– Samtidigt är det ett världslag vi möter och det kommer krävas att många av killarna och även många av oss andra ligger på personbästanivå. Men varför skulle vi inte kunna prestera det?

"Skicka Stockholmsbild"

Fransmännen undrade även varför Sverige valt att ladda upp i Marbella.

– Skicka honom en bild över hur det ser ut i Stockholm just nu så förstår han, svarar Janne Andersson med ett brett leende.