Rykte: Eremenko stängs av två år

Finlands stjärna förhörd av Uefa

Foto: TT
SPORTBLADET

Finländske fotbollsstjärnan Roman Eremenko och hans agent träffade Uefa under torsdagen.

Enligt ryska tidningen Sport-Express ryktas det om att Eremenko, 29, fått en lång avstängning.

”Två år på grund av användning av förbjudna preparat", skriver tidningens chefredaktör Artur Petrosyan på Twitter.

Roman Eremenko har varit proffs utomlands i Udinese, Siena, Dynamo Kiev, Rubin Kazan och tillhör sedan 2014 CSKA Moskva där även svenskarna Pontus Wernbloom och Carlos Strandberg spelar.

Det har hunnit bli 72 landskamper för Finland och den offensive mittfältaren är en av förbundskaptenen Hasse Backes nyckelsspelare.

En månads spelförbud

Men i början av oktober – bara timmar före Finlands VM-kvalmöte med Island – fick 29-åringen ett tillfälligt, 30 dagar långt, spelförbud av Uefa.

– En enorm överraskning. Vi fick besked av Uefa klockan 14.30, då hade vi redan gjort alla förberedelser och samlats för en matchgenomgång. Och så kom beskedet, det var tufft, sa Hasse Backe då.

Flera finländska och ryska nyhetskanaler rapporterade senare att det handlar om att Eremenko lämnat ett positivt dopningsprov efter Champions League-matchen mot Tottenham.

”CSKA och Finland i trubbel"

Under torsdagen har Roman Eremenko och hans agent Marco Trabucco besökt Uefas huvudkontor i Schweiz. Efter mötet ska Trabucco, enligt den ryska tidningen Sport-Express, ha lämnat platsen i vredesmod.

Och Sport-Express chefredaktör Artur Petrosyan tvittrade senare att det kan handla om att Eremenko blir avstängd i två år.

"Enligt rykten har Jeremenko stängts av två år på grund av användning av förbjudna preparat. Hur som helst är både CSKA och Finland i trubbel. Ingen ersättare", skrev Petrosyan.

Obekräftade uppgifter säger att Uefa ska informera om Eremenkos fall på fredag eller måndag.

Finland spelar VM-kval borta mot Ukraina på lördag. Eremenko var aldrig aktuell för den matchen på grund av det tillfälliga spelförbudet Uefa gav förra månaden.