Frankrike i natt: ”Ja, vi hade tur”

1 av 2
SPORTBLADET

PARIS. Frankrike vann med ett mål som var felaktigt.

Men Didier Deschamps, 48, var åtminstone rätt ute som erkände det.

– Vi hade tur, säger den franske förbundskaptenen.

Foto: TT
Didier Deschamps

De svenska spelarna och ledarna var mycket upprörda efter 1-2-förlusten mot Frankrike på Stade de France i Paris.

VM-kvalgruppens ledarlag gjorde ett segermål i 65:e minuten som var offside, men som missades av serbiske Milorad Mezic och hans domarteam.

– Jag såg att han (Antoine Griezmann) var något offside. Hans vad var offside, säger franske förbundskaptenen Didier Deschamps efter matchen enligt franska medier.

– Men domaren blåste inte av och det var tur för oss. Jag förstår upprördheten och besvikelsen hos min svenske kollega, säger Deschamps med hänvisning till Janne Anderssons ilska på slutsignalen.

Hyllar Sveriges spel

Deschamps inte bara medgav domarens misstag – han hyllade dessutom Sverige.

– Jag förväntade mig inte någon lätt match så det känns väldigt skönt att vi tog tre poäng.

– Det var en svår match eftersom Sverige är ett bra lag. De är väldigt fysiskt starka och välorganiserade. De spelade klassisk 4-4-2 och var bekväma med bollen, säger den tidigare Juventusstjärnan.

”Kunde gjort det bättre”

Om vad segern innebar för fortsättningen av VM-kvalet sa Deschamps:

– Det var inte en avgörande, men viktig seger för oss, sa den franske förbundskaptenen som fick frågor varför hemmalaget inte heller spelade bättre:

– Det finns gott om lag som kommer rikta in sig på att spela en bra defensiv mot oss. Då gäller det att flytta runt bollen snabbare och fortsätta att vara i rörelse. Det är aldrig enkelt. 

– Vi kunde gjort det bättre, men det handlar också om att Sverige gjorde saker besvärligt för oss. De var starka och bra på fasta situationer, säger Didier Deschamps.

Sportbladets spelarbetyg:

1. Robin Olsen

Höll undan i första med en vass Payet-räddning. Nickmålet svårare, men fumlandet med Griezmann på kropp blev matchavgörande. Där borde Olsen fått undan bollen - klart underkänt just det ingripandet.

—————————————————

16. Emil Krafth

Orsakade frisparken som kvitteringen kom på och några misslyckade inlägg drar ner betyget till en tvåa. Men vi ska inte glömma att han hade Payet mot sig. Given arvtagare till Mikael Lustig.

3. Victor Nilsson Lindelöf

Han fortsätter att inte sätta många fötter fel, Västeråsgrabben. Oavsett motstånd.

4. Andreas Granqvist

Nickrensade och skällde, nickrensade och skällde…gigant i framför allt första halvlek. Bra också i andra.

6. Ludwig Augustinsson

Kanske bäst i backlinjen, även om konkurrensen var hård. Knappt ett misstag, fina hörnor och kom runt bra på kanten. Skadebenägne Martin Olsson är långtifrån given när han kommer tillbaka.

———————————

21. Jimmy Durmaz (ut 87)

Inblandad i många av de svenska offensiva farligheterna. Utmanade ofta, klackade, passade. Visade även att han håller defensivt.

13. Jakob Johansson

Mycket imponerande insats. Täckte ytor, stark i närkampsspelet, fin i passningsspelet. Mattades något i andra halvlek, men bra tävlingsdebut.

8. Albin Ekdal (ut 66)

Stor i defensiven, inte lika framträdande framåt. Elak tackling från Payet borde ha gett varning. Orkade inte hålla emot Pogba vid 1-1.

10. Emil Forsberg

Kom inte loss riktigt på sin kant under första 45. Växte sedan mer och mer. Fina samarbeten med Augustinsson. Udda frisparksmål… Jobbig för fransmännen.

——————

11. John Guidetti (73)

Låg rätt i pressspelet, jagade, men när chansen dök upp i första halvlek fick han ingen ren träff.

29. Ola Toivonen 

Ett stabilt och lugnt presspel. Bra samarbete med Guidetti, skott som täcktes och framspelning till Kiese Thelin i andra. Fin i touch, men förlorade en del höjddueller.

-----------

Avbytare:

15. Oscar Hiljemark (in 66)

9. Isaac Kiese Thelin (73)

14. Pontus Jansson (in 87) spelade för lite

Jury: Johan Flinck, Petra Thorén, Michael Wagner