Landslagsdansare död i viltolycka

Foto: Benjamin Andréasson/Hallandsposten
Sara Jonasson.
SPORTBLADET

En ung kvinna omkom i helgen i en fyrhjulingsolycka.

Nu bekräftar Danssportförbundet att det var landslagsdansaren Sara Jonasson, 22.

”Min fina Sara har lämnat oss”, skriver pojkvännen och landslagsdansaren Pontus Spelmans i ett inlägg på Facebook.

Foto: Beauty in Frames

Det var lördags som ett ungt par var med om en viltolycka med sin fyrhjuling två mil nordväst om Ludvika. Paret krockade med ett rådjur och kastades av fordonet.

– Kvinnan kastades av och slungades in i ett träd, sa Anders Gustavsson, vakthavande befäl på Dalapolisen till Aftonbladet.

Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Nu bekräftar Danssportförbundet att paret var landslagsdansarna Sara Jonasson och Pontus Spelmans.

”Åkte lagligt”

– Att kunna förstå, ta in och att sätta ord på känslorna är oerhört svårt när något så fruktansvärt tragiskt händer. Svenska Danssportförbundet kommer att göra allt vi kan för att stötta alla berörda i denna svåra stund, säger Lena Arvidsson, ordförande i Svenska Danssportförbundets styrelse i ett pressmeddelande.

Pontus Spelmans skriver själv om olyckan i ett inlägg på Facebook.

”Igår va jag & min älskade Sara ute hos mina små kusiner och grillade korv. Sedan skulle vi åka fyrhjuling hem precis innan de skulle bli mörkt! Vi kom inte längre än 1 km & då kommer de ett rådjur utspringande i full jävla fart.... så vi kör rakt över rådjuret och studsar ner i diket & in i ett träd...

Vi hade skyddskläder, hjälm och åkte lagligt men ändå så händer det värsta!!!!

Min fina Sara har lämnat oss & hon kommer alltid att vara min älskling & jag kommer göra allt vi sagt till varandra & även förverkliga hennes drömmar!”, skriver han.

Tre SM-guld

Stora delar av svenska danseliten var på plats på Bosön för ett läger när olyckan skedde.

”Många inom danssporten, både alla som var på plats på Bosön och övriga runt om i landet, har berörts av det som skett”, skriver förbundet.

Sara Jonasson har tre raka SM-guld i rock'n'roll-dans och nådde nyligen kvartsfinal vid VM i Ryssland, skriver Hallandsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM