Sörens hjärna sänkte Saik

Mästercoach Persson hade taktiken klar

SPORTBLADET

SANDVIKEN

Precis alla trodde på öppen gata och motorvägsfart mot ännu en stor final för Sandviken.

Precis alla hade glömt mannen med hjärnan.

Precis alla hade glömt Sören Persson.

- Vi spelade precis som man måste göra för att störa Saik, säger Edsbyn-tränaren.

Sören - kan allt om Saik.

Det var en iskall kväll, som blev mörk, som blev nattsvart, som blev pest - för alla som kom för Sandviken. Det var en iskall kväll, som blev mörk, som blev nattsvart, som blev mystiskt vacker - för alla som kom för Edsbyn.

Sex minuter in i förlängningen tystade Patrik Rönnkvist Jernvallen.

6-5-målet ger i dag eko i Bandy-Sverige.

- Det var nog ingen som är intresserad av bandy som trodde att vi hade något att hämta i den här kvartsfinalserien. Förutom vi som åkte hit i den här bussen, säger Sören Persson.

Mästercoachen skapade under 1990-talet ett storlag av Sandviken, förde laget till tre finaler och vann ett guld.

Kunskapen om truppen kan i dag stoppa storfavoritens guldplaner.

Försvar á la handboll

- Jag sov ju i stort sett med de här killarna i fem år och vet allt om dom som spelartyper, så lite nytta har man väl...men det här med tränarens betydelse tycker jag är väldigt överdriven. Jag spelade inte en sekund därute, säger Persson.

Fast hans spelare lydde bossen - och visade upp en defensiv, extremt strikt bandy, som verkade chocka Saik. Edsbyn backade hem med hela laget, ställde upp med något som liknade ett 6-0-försvar á la handboll, lämnade forwarden Patrik Rönnkvist ensam på topp, och såg Saik bli allt mer frustrerat.

Sören Persson vägrade att bjuda på ytor.

- Magnus Olsson och Daniel Liw uppträdde perfekt på mitten, höll ihop spelet och såg till att vi inte blev ett utspritt lag.

Fick Jernvallen tom på folk

Edsbyn tappade en 5-4-ledning till 5-5 när Stefan Andersson pricksköt på en hörna fem minuter före slutet, men i förlängningen visade "Palle" Rönnkvist varför han är en av landets vassaste målskyttar.

Kantskottet ställde landslagsmålvakten Daniel Kjörling helt och Jernvallen tömdes snabbt.

- Vi vet att vi spelade tillbakadraget, men varför ska vi bjuda ut oss och tappa folk överallt på banan? Vi skäms inte över den här segern. Kan vi störa ett av Sveriges bästa lag tänker vi göra det, säger Sören Persson.

Anders Burström