Vänersborg vann - tack vare apstadiet

Tremålsskytten Holopainen: Hammarby passar mig bra

SPORTBLADET

Ari Holopainen trivs på Zinkensdamm.

Med sina tre mål i går sköt Vänersborgs skyttekung upp Hammarbys väntade avancemang till semifinalen till onsdag.

- Hammarby försöker spela bandy, och det passar mig bra.

GJORDE MÅL PÅ ALLT Ari Holopainen gör ett av sina tre mål mot Hammarby i går. Vänersborg vann överraskande den tredje kvartsfinalen med 7-4. "I dag satte jag äntligen alla chanser jag fick", säger Ari.

Bajen hade tagit två enkla segrar i kvartsfinalserien mot Vänersborg. I går på Zinkensdamm skulle man säkra avancemanget, och börja ladda för semifinalen mot Västerås.

Men västgötalaget satte stopp för det - genom att gå tillbaka till "apstadiet".

- Ja, jag kallar det så. Vi har gått tillbaka till ett enkelt spelsystem där vi spelar på säkerhet, oerhört disciplinerat och defensivt, och satsar på kontringar, säger tränaren Anders Berglund.

Hammarby var säkra på semifinal

I de tidigare kvartsfinalmatcherna har Vänersborg hamnat i underläge direkt. Inte i går, och mest berodde det på att bajenspelarna inte verkade vara med i matchinledningen.

Inte konstigt att bajen-klacken skanderade "Vakna Hammarby!" när det stod 1-3 efter 20 minuter.

Tror du att Hammarby underskattade er, Ari?

- Ja, om man ska tro matchprogrammet där de skrivit att nästa hemmamatch är semifinal så gjorde de det. När vi läste det före matchen tände vi till extra mycket.

Ari Holopainen har gjort totalt fem av Vänersborgs tio mål i kvartsfinalerna. I går gjorde han både 1-0 och 2-0, för att följa upp med 4-3-målet på straff.

- Det är alltid extra att möta Hammarby. I dag satte jag äntligen alla chanser jag fick.

"Vi släppte in många enkla mål"

Hammarby stod inte att känna igen.

- Det kändes bra före matchen. Men vi släppte in många enkla mål och då blev det stressigt, säger bajentränaren Stefan Karlsson.

Bajen hade aldrig ledningen i matchen, utan kvitterade bara två gånger i andra halvlek. Vid båda tillfällena svarade Vänersborg omedelbart, och vann helt rättvist på en soldränkt Zinkensdamm.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM