Hammarby: Nu tar vi guld

Kanonräddningar - då väntar repris på SM-finalen

1 av 2 | Foto: marco gustafsson
SUGNA PÅ REVANSCH Hammarby tog sig vidare till semifinal efter 4-3 borta mot Vänersborg. Nu väntar en repris på SM-finalen från i fjol. "Nu tar vi SM-guld", säger Hammarbymittfältaren Patrick Sandell.
SPORTBLADET

Två kanonräddningar av Hammarbys målvakt Dennis Gustafsson.

Det krävdes för att ta sig till semifinal.

Mot förra årets SM-mästare Västerås.

- Det var två avgörande räddningar, säger Stefan Karlsson, tränare i Hammarby.

Vänersborgs stjärna Ari Holopainen gjorde två mål. Men utan storspel av Dennis Gustafsson kunde han gjort ytterligare två.

- Han brukar få bekymmer mot mig. Vid 3-3 stod jag i vägen för ett hårt vinkelskott och det var tur att jag fick ut vänster hand. Skönt att kliva fram i en kvartsfinal, säger Dennis Gustafsson.

Vänersborg har blivit kritiserade för att de spelar fult.

"Svårt att spela vacker bandy"

Hela tiden på gränsen av vad som är tillåtet.

- Det här var en hård kamp, men hela tiden ärliga tag. Vår bästa match för året när det gäller att kämpa sig till en seger. För det var svårt att spela en vacker bandy, säger Stefan Karlsson, tränare i Hammarby.

Dennis Gustafsson utstrålar styrka i målet. Det gav trygghet till försvarsspelet och lagom till semifinalmatchen mot Västerås har Jonas Claesson kommit igång igen.

Inget storspel, ändå två mål.

Som vanligt när det är viktiga matcher kliver han fram.

Men det var Patrick Sandell som avgjorde med ett långskott en kvart före full tid.

- Det var bra fart på bollen, men jag trodde aldrig det skulle bli mål. Från så långt håll brukar målvakten kunna ta dem ganska så enkelt. Det var nog studsen som ställde till problem.

Studsskottet tog Hammarby till semifinal mot Västerås. En repris från förra årets final och ett tungviktsmöte i svensk bandy.

- Vi vann över Västerås i World Cup. Har två segrar över dem i serien, vi vinner och tar SM-guld, säger Patrick Sandell.

"En fördel att vara igång"

Hammarby fick spela en match mer i kvartsfinalspelet. Västerås har det tagit det lugnare.

- Vi är igång och jag tror det är en fördel för när vi möter dem. Det är aldrig bra att vila för länge, säger Stefan Karlsson.

Hammarby har slagit VSK två gånger i år

Fredrik Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM