Bollnäs elände bara fortsätter

”Det här var ett fall framåt för oss”

SPORTBLADET

Ny förlust för Bollnäs mot Hammarby i går.

Efter tre elitseriematcher är lagets målskillnad 4–26.

– Det var ett fall framåt för oss, sa tränaren Jocke Forslund efter matchen.

Foto: Mats Strand
TUFF UPPGIFT Timo Oksanen släppte in 21 mål de två första matcherna i elitserien. Mot Hammarby blev det ”bara” fem – och Oksanen utsågs till Bollnäs bäste spelare.

För en vecka sedan utnämnde Sportbladet bandymålvakterna till att ha världens kallaste jobb.

Det kan också vara väldigt otacksamt. Fråga Bollnäs Timo Oksanen.

I går mot Hammarby utsågs han till matchens lirare i bortalaget trots att han släppt in fem mål. Han stod för flera kanonräddningar men kunde inte stoppa Bollnäs förlustsvit. Resultaten i elitserien så här långt är dyster läsning för hälsingarna: 1–10, 1–11 och 2–5.

I helgen hade klubben krismöten. Ur dessa framkom att tränaren Jocke Forslund lämnar föreningen efter säsongen och att Stefan Hansson blir med omedelbar verkan assisterande tränare.

– Vi har haft en jobbig period tills i går (läs måndag). Men det var mycket positiv energi i laget när vi tränade och den tog vi med oss ut på banan, säger Forslund efter matchen.

Tufft matchstraff

– Inget snack om att Hammarby var det bättre laget. Vårt problem var att vi fick ett tidigt matchstraff och fick lägga oerhörd kraft i defensiven men jag tycker vi gjorde det bra ändå.

– Det var ett fall framåt för oss.

Det grova matchstraffet tilldelades Tommy Österberg, som enligt domare Jonas Hovlund, sagt något olämpligt till Hammarbys Göran Rosendahl strax före halvtidspaus. Bollnäs fick därmed spela med en man mindre resten av matchen. Bajen kunde gå från 2–2 i paus till 5–2 vid full tid.

Ändå var tränare Forslund positiv:

– Det här laget är man ju stolt över att träna. Det är som natt och dag jämfört med tidigare.

Vad är det som inte fungerat för er och vad ska ni göra åt det?

– Vi har svårt att skapa målchanser. Vi vet inte heller om det har blivit bättre eftersom vi fick ägna oss åt försvar mot Hammarby. Men målsättningen är att skapa mer kraft framåt. Många fler måste ta åkningar, inte bara en eller två.

Inget krisläge således?

– Nä, inte alls. Det är mest andra som tyckt det.

Johanna Garå