Hatmöte – för tredje gången på en vecka

Muhrén: Jag kan inte påstå att jag tycker om människan

SPORTBLADET

Förra årets SM-finalister Västerås och Sandviken möts i kväll.

Och för tredje gången på en vecka möts Magnus Muhrén och Rinat Shamsutov.

- Jag kan inte påstå att jag tycker om människan, säger svensken om ryssen.

Ryssland vann bandylandskampen över Sverige med 8-4 förra fredagen. I returen fick svenskarna revansch (4-3) men stämningen på isen var grinig. Bland annat tacklade Rinat Shamsutov Magnus Muhrén våldsamt bakifrån.

- Han kom från ingenstans och körde in mig i sargen. Då blev jag arg och han ännu argare. Han sa fula saker till mig och jag svarade. Han gav sig på mig efter matchen, berättar Muhrén.

Spelade ihop i SAIK

De båda anfallarna spelade ihop i Sandviken under säsongen 1998. Shamsutov lämnade klubben och enligt Muhrén tål de två inte varandra.

- Jag vet inte varför han tycker illa om mig. Han kanske skyller sitt misslyckande i SAIK på mig. Och jag kan inte påstå att jag tycker om människan, säger Årets Man 2002.

För snart ett år sen stängdes Muhrén av i fyra matcher efter att ha skällt på domaren efter den direkt avgörande SM-semifinalen mot Hammarby. Med hjälp av idrottspsykologen Ola Berggren har han lärt sig att hitta en psykisk balans där utbrotten inte kommer.

- Jag vill inte fokusera på motståndaren utan går ut och gör min match. Västerås har luffat på i år och bara tappat en poäng. Men vi ska sätta dem på prov.

Hur ska ni göra det?

- Genom att spela vårt spel och försöka äga matchen. Det känns bra, vi har varit ojämna under säsongen spelmässigt men nu har vi pratat ihop oss.

Har inget att säga

Serieledande Västerås har aldrig varit bättre. Laget har inte förlorat den här säsongen och man har bara släppt in 44 mål på 17 matcher.

Nyförvärvet Shamsutov, VSK:s första ryss, räds inte motståndet.

- Sandviken har fått stryk i några matcher. Vi kommer vara laddade som alltid och vinner i morgon, säger han.

Bråket med Muhrén vill han lägga bakom sig.

- Jag har inget att säga om det. Vi spelar bandy, sånt händer i matchsituationer. Det är ingenting jag tänker på inför matchen. Vi skakade hand efter matchen.

Ingen duell mellan anfallarna således. På Rocklunda i kväll lär det smälla ändå.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM