Bänkad i Bajen - då byter Dennis sport

SPORTBLADET

Tidigare: landslagsman och firad Hammarbystjärna.

I dag: fast på avbytarbänken.

Det kan få Dennis Gustafsson, 30, att byta sport - till fotboll.

- Jag har ett erbjudande från Motalas division 2-lag, säger han.

Foto: JOEY ABRAITYTE
Hammarbys målvakt Dennis Gustafsson bänkades när Hammarby körde över BolticGöta med 7-0.

Under hösten har Gustafsson och Andreas Bomark alternerat i Bajenmålet. Nu är det Bomark som gäller. Mot Boltic i går - 7-0 - höll han nollan igen, för tredje gången säsongen 2002-03.

- Andreas är förstavalet just nu. Det är inte dåligt att ha hållit nollan i tre matcher även om det inte var så svårt i dag. Hade han mer än ett skott på sig?, säger Hammarbytränaren Stefan Karlsson och fortsätter:

- Vi har två målvakter, en ska stå och det är Andreas som är bäst för tillfället. Det är bara för Dennis att knyta näven och visa vad han kan.

"Det är skittungt"

En petad fotbollsmålvakt får oftast chansen till spel i b-laget. Så är det inte i bandy.

- Det är ett problem. Man tappar matchtempo snabbt när man inte får spela, säger Dennis Gustafsson.

- Ska jag vara helt ärlig så är det skittungt just nu. För tränaren är det säkert ett angenämt problem att ha två bra målvakter, men för mig är det tufft.

Efter årets säsong löper Gustafssons kontrakt med Hammarby ut. Och en flytt hem till fru och barn, som bor kvar i Motala, lockar.

- Det finns en förfrågan från fotbollen. Jag spelade fem division 2-matcher i somras och det var jättekul. Och blir det aktuellt med en hemflytt blir det säkert bandy med IFK Motala också, de har hört av sig.

Martin Fransson