”Vänersborg kan vinna SM-guldet”

Uppstickarlaget hyllas - av motståndarna

SPORTBLADET

VÄNERSBORG

Uppstickarna i bandyns elitserie, Vänersborg, orkade inte ta femte raka segern.

Men kometlaget fick beröm av Sandvikens stjärna.

- De kan skaka vilket lag som helst som de spelar nu, säger Magnus Muhrén.

Efter två raka bortasegrar mot guldfavoriterna Västerås och Sandviken fick Vänersborg ge sig på hemmais. Men det satt hårt åt.

- Jag tycker kanske att vi var värda en poäng, men vi har haft lite flyt tidigare och det kan inte gå vår väg jämt, anser Vänersborgs nya finne Sami Laakkonen.

Och han fick medhåll från Muhrén som tycker att Vänersborg har utvecklats rejält.

- Jag tycker att de var vassare i dag än när de vann uppe i Sandviken. Det där snacket om att det bara finns tre lag som kan vinna SM-guld håller jag inte med om, säger Muhrén.

Och det mesta i gårdagens match kom att handla om Laakkonen och Muhrén.

Vänersborgs anfallare fick första ordet när han rundade Daniel Kjörling och lyfte in 1-0 efter en härlig djupledspassning från Valeri Gratchev.

Soloåkte genom försvaret

Magnus Muhrén svarade med att soloåka genom hela Vänersborgs försvar från egen planhalva och elegant lägga in kvitteringen ur snäv vinkel. Var det sex eller sju gubbar?

- Jag räknade inte men de stod nog och sov lite och attackerade bara en och en, säger Muhrén och skrattade.

Och i slutet av matchen slog han till igen. När Mats Fröberg missade i eget försvar högg Magnus Muhrén direkt. Målet betydde 4-3 och blev matchens sista.

I och med resultatet är båda lagen klara för kvartsfinal, men redan i helgen möts Laakkonen och Muhrén igen när Sverige och Finland genrepar inför VM med ett dubbelmöte.

Martin Strömberg