Vad är en bal på slottet...

Bajens finalveteran ser redan fram emot nästa år: Då ska jag vara glad

SPORTBLADET

UPPSALA

Hammarby föll mot Sandviken men Göran Rosendahl pratade ändå lyriskt om SM-finalen.

Den nästa år, alltså.

- Då ska jag vara här igen - fast glad, säger 34-åringen.

Foto: lars rosengren
TUNGT Stefan Erixon deppar efter finalförlusten på Studenternas - Hammarbys tredje på fyra år.

1997 lämnade han mesta mästarna Västerås för att göra Hammarby till ett guldlag.

Göran Rosendahl tvingas jobba vidare på uppgiften.

Landslagsmannen har spelat tre SM-finaler med Hammarby och alla har haft samma utgång. Efter förlusterna mot Sandviken 2000 och Västerås 2001 kom i går nästa smäll: 4-6 mot Sandviken.

Den tog hårt.

Stefan "Lillis" Jonsson, den rutinerade liberon, sa att han var stolt över sina lagkamrater och att Hammarby, trots guldmissen, kunde se tillbaka på en bra säsong.

"Less på att förlora"

Göran Rosendahl sa vad han tyckte.

Svetten rann snabbt av hans slutkörda kropp, men besvikelsen gjorde det inte.

- Jag börjar bli less på att förlora. Andra spelare kanske tycker att det är bra att ha skakat Sandviken, men jag har svårt att känna så. Det känns så jäkla tråkigt. Det hade varit en sak om Sandviken hade varit bättre på varje position, men så är det ju inte, säger den kraftfulle högerhalven.

Den rekordstora publiken på Studenternas IP var inställd på en odramatisk final när Sandviken tidigt tog ledningen med 2-0, men just Göran Rosendahl gav matchen ny nerv när han efter en dryg halvtimmes spel rakade in reduceringsbollen bakom Daniel Kjörling.

I början av den andra halvleken gjorde Sandviken ett nytt ryck, från 2-2 till 4-2 och senare även 5-3. Hammarby var uträknat igen och igen, men...

Fick en ny chans

När Stefan Persson stänkte in hörnan som betydde 4-5 fick Göran Rosendahl chansen på nytt. Med bara tre minuter kvar att spela tog han sig fram på högerflanken och fick iväg ett lågt, hårt skott som Daniel Kjörling lyckades rädda med en benparad.

Det var början på slutet för en klubben som inte sägs kunna vinna.

När Gustav Björkman gjorde 4-6 var allt hopp förlorat.

Men inte framtidstron.

Om ett år ska Göran Rosendahl vara tillbaka på Studenternas IP - fast glad.

- Ja, då ska jag vara här igen. Vi är överens. Jag skriver på för ett år till. Det finns ett väldigt bra klimat i Hammarby. Alla har väldigt tydliga roller och vill verkligen bli bättre.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM