Långt till 21 mars

- men visst pekar det åt Studenternas, Saik

SPORTBLADET

SANDVIKEN

Ännu är det långt till söndag 21 mars och SM-finalen på Studenternas, så jag aktar mej noga för att redan nu utropa Sandviken till svenska mästare för tredje året i rad.

6-2 mot Falun i fredagens tjuvpremiär, 3-0 till Magnus Muhrén mot Sergei Obuhov i deras match-i-matchen, och visst såg det ut som luckorna tätats någorlunda efter de tre flyktade landslagsmännen.

Det pekar i alla fall åt rätt håll. Mot Studenternas!

Backen Patrik Mattson spelade sin 300:e match, Patrik Södergren sköt 1-0 på hörna efter 3.15 och gjorde därmed sitt 200:e mål i Saik, och när Daniel Mossberg i 13:e minuten sköt 2-0 på en ny vänsterhörna var matchen i praktiken vunnen.

Eller som en nöjd (!) Falutränare, Stefan Pherson, sammanfattade:

- Två mål, två i ribban och två frilägen - så mycket mer brukar vi inte göra mot Sandviken.

Det är synd om människorna, säger Indras dotter i August Strindbergs "Ett drömspel".

Det är synd om människorna i Sandviken, säger jag efter denna bandypremiär.

Samma referat

Inte alltid drömspel av Sandviken men för första gången sedan Saiks premiär i högsta serien 7 januari 1940 (2-2 borta mot Skutskär efter mål av Einar Ask och Agard Magnusson) har sandviksborna i dag bara en lokaltidning att läsa om matchen i.

Visserligen kan man köpa både Arbetarbladet och Gefle Dagblad, men sedan sammanslagningen - premiär i söndags! - kommer båda tidningarna ut med exakt samma sportsidor.

I dag trycks alltså Bengt Perssons bandykrönika och reportern Erik Illerhags texter i både AB och GD.

Svunnen är den tid då man kunde jämföra Bengt Anderssons AB-krönika med Keb Erikssons eller Stisse Åbergs eller för den delen på 60-talet Sandy Sandlins bandykommentar i GD.

Själv mycket upprörd över denna gästrikländska slakt på sportjournalistik har jag dock märkligt svårt att få gehör för min kritik på Jernvallens läktare.

...och bra en åsikt

Alla verkar nöjda med nyordningen, och hedersmän som Lasse Holst och Janne Rydstrand berömmer istället den bandybilaga som man denna dag fått gratis med båda tidningarna.

Visst, det är världsklass på dessa 40 sidor som gävlegänget gjort tillsammans med Tomas Froms & Co på tidningen Ljusnan.

De båda gamla sportredaktionerna är nu sammanslagna till fristående Gävle Nyhetsbyrå och huserar förresten i Aftonbladets gamla riksredaktionslokaler i hörnet Ruddamsgatan- Norra Centralgatan -

Men jag undrar just vad Lasse, Janne och dom andra säger i dag, när de bara får läsa en lokal åsikt om 6-2-matchen och om Magnus Muhréns tre härliga mål med bandyvärldens känsligaste klubba...

Lasse Sandlin

ARTIKELN HANDLAR OM