"Grisbandy? Den stod inte vi för..."

Muhrén satte knorr på premiären - och tystade Obuhov

1 av 2 | Foto: Ulf Höjer
Grymt bra Magnus Murén och hans lagkompisar i Sandviken anklagades för att spela grisbandy av Faluns skyttekung Sergei Obuhov.Murén svarade på kritiken med att göra tre mål i premiären - och gladeligen ställa upp på en bild med gristryne.
SPORTBLADET

SANDVIKEN

Grisbandy? Nej, snarare svinbra bandy - av svenska mästarna.

- Det var inte vi som stod för grisbandybiten i dag om man säger så, säger Sandvikens matchvinnare Magnus Muhrén efter 6-2 mot Falun.

För ett par år sedan blev Malmö IF:s Mats Lusth anklagad i tv för att spela grishockey. I veckan fick Sandviken en liknande känga i Sportbladet - av Faluns målkung.

- Sandviken spelar grisbandy, sa Sergei Obuhov.

I går kväll fick han sota för sin verbala attack. Det blev förlust och den förgäves kämpande ryssen fick lämna banan mållös. Mål i massor har det blivit i karriären. Men inte mot Saik.

Redan efter fyra minuters spel fick Patrik Södergren hemmapubliken att jubla. Skottet på matchens första hörna satt stenhårt bakom Faluns målvakt Jonas Persson.

Vaknade efter paus

Sandviken spelade klokt, rakt och väldrillat och drog ifrån till en 3-1 ledning. Men Falun var inte mycket sämre.

Jonas Persson spelade strålande i inledningen. Dalalaget reducerade genom tvåmålsskytten Jörgen Momkvist, som bara för någon vecka sedan valde att göra comeback.

Men sedan trädde Magnus Muhrén in i huvudrollen. Alla de tre sista målen kom från anfallselegantens klubba. Och alla kom på friläge.

- Innan jag gjorde mitt första mål kändes det som att jag inte hade haft ett rätt. Men efter paus svarade kroppen bättre, säger han.

Ett skolexempel på hur effektiv bandy ska spelas gavs när Muhrén plockade ner en perfekt lyra, avancerade och iskallt la in bollen.

- Mycket av det målet var Daniel Mossbergs förtjänst. Han var nog bäst i vårt lag och han gav mig en otroligt bra passning, säger Muhrén.

Vad säger du om Obuhovs tal om grisbandy?

- Det var inte vi som stod för den grisbandybiten i dag (läs i går) om man säger så. Vi vet att Falun tycker att det är jobbigt att möta oss. Men vad jag vet så har vi gjort flest mål och släppt in minst av alla lag flera säsonger.

Sergei Obuhov var inte villig att lämna några kommentarer efter matchen. På frågan från TV 4 om Saik gjort bacon av Falun svarade han dock snabbt:

- Ja, och kliade sig i huvudet..

Sedan lämnade han Jernvallen i ilfart - i sin egen bil.

Populär present

Efter matchen bjöd Sandvikenspelarna på sig själva. Sportbladets gristryne blev en populär present.

- Den här kanske man ska ha på sig när man spelar också, säger Magnus Muhrén och skrattar gott.

Saik kan bjuda på underhållning - även utanför isen.

För de vet att de är bra. Bäst i Sverige? Ja, kanske även i vinter.

Magnus Helander