...och Västerås SK vann trots alla skador

”Vi har inte tvivlat”

SPORTBLADET

VÄSTERÅS

Fosshaug hit och Shamshutov dit. I går visade lagkompisarna att de tröttnat på snacket om de skadade världsstjärnorna.

- Vi som var på isen i dag har aldrig tvivlat på oss själva, säger Västerås tvåmålsskytt, Anders Bruun, 24.

Anders Bruun (i mitten) jublar.

Skadebekymmer och usla resultat har kantat Västerås försäsong. Per Fosshaugs och Rinat Shamshutovs knäskador har inspirerat till domedagsprofetior i media.

Mot Vetlanda fick de skadefria och hungriga spelarna en ordentlig chans att visa upp sig.

- Jag var heltaggad. Folk runt omkring har spekulerat. Men vi som var på isen i dag har aldrig tvivlat på oss själva, säger Anders Bruun.

Det visades redan i den tredje minuten då publiken på Rocklundas nyinvigda VM-läktare fick premiärjubla för första gången i år. Högerhalven Anders Östling fick klockren träff på en vänsterhörna.

Men Vetlandas taktik med hög press gav utdelning när nye ryssen Andrei Sannikov satte kvitteringen, efter vackert förarbete av Björn Einarsson. Plötsligt såg hemmaförsvaret en aning darrigt ut på den svårbemästrade isen.

- Vi inledde lite snällt och gjorde en del misstag. Men känslan var hela tiden att vi kämpade på, trots att vi inte spelade så bra, säger Västerås tränare Magnus Berglund.

Effektivitet

Vsk hade det Vetlanda saknade: effektiviteten. "Mesta mästarna" gick ifrån till en 3-1-ledning i paus.

I den andra halvleken fortsatte framtidsmannen Anders Bruun på den inslagna vägen. Bruun tog bokstavligt talat ett kliv framåt i premiären. Från hyllad back till den nygamla rollen som defensiv mittfältare.

- Det var ett tag sedan jag spelade mittfältare. Men jag hade den rollen lite när jag var i Motala, så helt ovant var det inte, säger han.

Hans straffmål, upp i nättaket, tio minuter in i andra halvlek var matchavgörande. Som i trans utökade han ledningen ett par minuter senare på hörna. Totalt gjorde Vsk fyra mål på sju hörnor.

- det är det som är skillnaden. De gör mål på våra misstag, men vi gör inte det på deras, säger Vetlandas tränare Kent Edlund.

Västerås tränare Magnus Berglund gav Anders Bruun ett intressant smeknamn efter matchen.

- Han är "Mr Attityd" och ett tydligt exempel på bra individuella insatser i dag (läs i går).

Magnus Helander