”Jag vill stanna i Ryssland”

Michael Karlsson kan hyras ut ytterligare ett år

SPORTBLADET

VÄSTERÅS

Västerås utlånade skyttekung Michael Carlsson, 31, kan bli kvar i Archangelsk och Vodnik.

– Vi ska ta ett snack efter juluppehållet. Jag trivs så bra att jag kan tänka mig att stanna.

Foto: andreas bardell

Michael Carlsson satt på Rocklundas läktare när VSK i går körde över Vänersborg med 8–4. Den 2 januari reser han tillbaka till Archangelsk för att fortsätta plocka hem titlar med Vodnik, världens rikaste bandyklubb.

Målsättningen är att vinna allt: World Cup, Europacupen, ryska ligan och den inhemska cupen. De två första uppgifterna på listan har redan bockats av.

– Det var första gången som ett ryskt lag vann både World Cup och Europacupen samma säsong. Särskilt stort var World Cup, det har Vodnik aldrig gjort tidigare, säger Carlsson.

Skrev på för VSK

Samtidigt som han i maj gjorde klart med Vodnik skrev han under ett treårskontrakt med Västerås. Under säsongen 2003/04 hyr den ryska klubben honom för runt 350 000 kronor.

Enligt sitt kontrakt ska Carlsson nästa år spela i VSK:s grönvita dress. Men en fortsättning som välbetalt bandyproffs på heltid lockar. I Vodnik tjänar Carlsson drygt 10 000 dollar i månaden, i Västerås kombinerar han bandyn med ett deltidsjobb som säljare.

– Vi har det väldigt bra i Archangelsk och jag trivs. Nu börjar ryskan sitta också, säger han.

Efter nyår väntar diskussioner om en förlängning av hyresavtalet. Vodnik är även intresserat av att behålla Sandvikenbacken Daniel Eriksson ännu en säsong.

De senaste veckorna har Michael Carlsson tvingats vila från bandyn. När Sverige vann luciaturneringen Russian Govenment Cup spelade han bara de fem första matcherna. Därefter har en ljumskskada hållit honom borta från isen.

– Jag har pratat mycket med både vår tränare Vladimir Janko och president Boris Skrynnik och fått ett otroligt stöd. Tillsammans har vi kommit fram till att jag ska ta det lugnt tills skadan är helt bra. De är jäkligt schyssta och månar verkligen om mig. Nu känns det bättre och efter nyår ska jag spela igen, säger han.

Tjänar 80 000 kr i månaden

Martin Fransson