Attacken mot Boltic

Villas tränare: De gräver sin egen grav - Persson borde kliva åt sidan

SPORTBLADET

Villa/Lidköping vann betryggande. Men motståndet fick tränaren Anders Bridholm att rasa.

– Det är beklämmande att Boltic ska sänka bandyn så lågt. De gräver sin egen grav.

Gårdagens match i Lidköping bjöd inte på någon vidare gladbandy. 2 200 åskådare hade trotsat regnet, men fick klen valuta för entréslanten.

Visserligen vann Villa/ Lidköping med 3–0. Men efterdyningarna handlade helt och hållet om hemmalagets attack mot bortalagets spel.

Krislaget Boltic, med en rad storförluster bakom sig och fyra nyckelspelare på skadelistan, hade en utpräglad defensiv taktik.

– Vi bestämde inför matchen att flytta tillbaka vår brytpunkt 10–15 meter. Med tanke på skadorna fanns det inte en chans att spela på något annat sätt, säger Boltics tränare Sören Persson.

Villas tränare uppskattade inte Perssons modell.

– Jag har aldrig sett Boltic så här dåligt. De ville inte göra något konstruktivt. Även om de har en svacka måste de ta sitt ansvar. Vi spelar ju trots allt för publik, säger tränaren Anders Bridholm.

Själv har han ett förflutet som målvaktsstjärna i just Boltic.

– Att de sänker bandyn så lågt är väldigt tråkigt för sporten. De var i stort sett inte över mittlinjen på hela matchen. Det är beklämmande, säger Bridholm, och fortsätter:

”Kliv åt sidan, Sören”

– Det är bara för Sören Persson att kliva åt sidan om han inte tycker att det är kul längre. Undrar hur många Bolticspelare som är kvar i laget nästa säsong.

Bridholms ord gör Sören Persson upprörd.

– Vi slog Villa hemma med 9–2. Bridholm är inte kapabel att uttala sig. Han har bara varit tränare i ett halvår och är inte rätt man att tala om bandyns framtid.

Magnus Helander