Hultqvist slutar som förbundskapten

”Utgångsläget är bra för den som tar över”

SPORTBLADET

Kenth Hultqvist väljer att efter tio år lämna sysslan som svensk förbundskapten i bandy.

Kenth Hultqvist inledde sin karriär som landslagsledare för tio år sedan. Till en början var han assisterande coach bakom Stefan Karlsson. Då blev det ett VM-guld och ett brons. 1999 tog han över huvudansvaret och har coachat landslaget över fyra VM-turneringar. I alla turneringarna har han tagit laget till final. Två gånger har det dessutom blivit guld, varav den ena gången var i februari i år.

Det senaste VM har varit det stora målet och nu väljer Hultqvist att avsluta sin tid som förbundskapten.

- När någonting är så roligt som det här har varit är det svårt att veta när man ska sluta, men det känns både naturligt och bra att stiga av vid den här tidpunkten. VM i Kazan hade under en lång period varit det stora målet för oss i ledarstaben, nu när jag lämnar är utgångsläget för den som tar över bra, säger Hultqvist i ett pressmeddelande.

Hultqvist har framtiden klar för sig.

- Nu när jag slutar som förbundskapten kommer jag att jobba med att utveckla människor inom andra områden istället. Sedan känns det härligt att jag nu kan gå och titta på idrott utan att behöva stå och värdera prestationerna. Bara se och njuta.

En ny förbundskapten väntas presenteras i början av nästa vecka. Hans stora uppgift blir att leda det svenska landslaget i hemma-VM i början av år 2006.

Daniel Markne